Πιλάφι με μελιτζάνες: Νόστιμο και ελληνικό

Ένα πολύ νόστιμο και χορταστικό φαγητό που μας έρχεται από τη Χίο.

Μερίδες:4 Χρόνος προετοιμασίας:15′ Χρόνος μαγειρέματος:35′ Έτοιμο σε:50′

Υλικά
4 µελιτζάνες µακρόστενες, σε ροδέλες των 4 εκ.
1 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα ή νυχάκι
400ml “φυσικό χυμό τομάτας
1 φλιτζάνι µαϊντανό ψιλοκοµµένο
3-4 κουτ. σούπας δυόσµο ψιλοκοµµένο
4 σκελίδες σκόρδο λιωµένο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φύλλο δάφνης (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριµµένο

Διαδικασία
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις µελιτζάνες. Προσθέτετε το σκόρδο και το δαφνόφυλλο. Ρίχνετε το χυμό τοµάτας και σιγοβράζετε το φαγητό για 10 περίπου λεπτά. Προσθέτετε δυόµισι ποτήρια νερό και, όταν πάρει βράση, ρίχνετε στην κατσαρόλα το ρύζι.

Αλατοπιπερώνετε, χαµηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε το φαγητό για 20 ακόμα λεπτά, µέχρι δηλαδή να απορροφήσει το ρύζι τα υγρά της κατσαρόλας. 5-7 λεπτά πριν ψηθεί εντελώς το φαγητό, ανακατεύετε το µαϊντανό και το δυόσµο. Πασπαλίζετε αν θέλετε με λίγο επιπλέον μαϊντανό ή δυόσμο και σερβίρετε.

olivemagazine.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content