Πάστα ψυγείου με κέικ σοκολάτας

Πάστα ψυγείου με τρούφα! Σας περίσσεψε κέικ σοκολάτας; Εδώ σας έχω εύκολη και φανταστική συνταγή για ένα μοναδικό γλυκό που θα καταπλήξει τους πάντες.

Υλικά

  • 1 μικρό μακρόστενο κέικ σοκολάτα κομμένο σε φέτες
  • 1/2 φλ. λικέρ κρέμα (Baileys)
  • 2 lt φρέσκο γάλα
  • 1¼ φλ. ζάχαρη
  • 8 κ.σ. κορν φλάουρ γεμάτες
  • 1 μπαστούνι βανίλιας
  • 2½ φλ. τρούφα

Εκτέλεση

  • Σχίζοντας πρώτα τη βανίλια στη μέση.
  • Αφαιρούμε τον καρπό της με τη λάμα του μαχαιριού.
  • Κρατάμε 1/2 λίτρο γάλα χωριστά και βάζουμε το υπόλοιπο σε κατσαρόλα με τη ζάχαρη και τη βανίλια να ζεσταθεί.
  • Προσθέτουμε τη βανίλια.
  • Διαλύουμε το κορν φλάουρ με το 1/2 λίτρο κρύο γάλα και το ρίχνουμε μέσα στο ζεστό γάλα.
  • Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα.
  • Η κρέμα πρέπει να δέσει όσο είναι στην κατσαρόλα.
  • Αφήνουμε λίγα λεπτά να χλιαρύνει.
  • Στρώνουμε το μισό κέικ σαν βάση στο πυρίμαχο.
  • Ραντίζουμε με το λικέρ κρέμα.
  • Πασπαλίζουμε με 3/4 φλ. τρούφα και αδειάζουμε τη μισή κρέμα βανίλιας.
  • Επαναλαμβάνουμε στρώση κέικ, ραντίζουμε με λίγο λικέρ Baileys και προσθέτουμε 3/4 φλ. τρούφα και την υπόλοιπη κρέμα βανίλιας.
  • Καλύπτουμε το γλυκό με την υπόλοιπη τρούφα σοκολάτας.
  • Παγώνουμε το λιγότερο για 3 ώρες.

argiro.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content