Πάστα ψυγείου με τρούφα! Σας περίσσεψε κέικ σοκολάτας; Εδώ σας έχω εύκολη και φανταστική συνταγή για ένα μοναδικό γλυκό που θα καταπλήξει τους πάντες.
Υλικά
- 1 μικρό μακρόστενο κέικ σοκολάτα κομμένο σε φέτες
- 1/2 φλ. λικέρ κρέμα (Baileys)
- 2 lt φρέσκο γάλα
- 1¼ φλ. ζάχαρη
- 8 κ.σ. κορν φλάουρ γεμάτες
- 1 μπαστούνι βανίλιας
- 2½ φλ. τρούφα
Εκτέλεση
- Σχίζοντας πρώτα τη βανίλια στη μέση.
- Αφαιρούμε τον καρπό της με τη λάμα του μαχαιριού.
- Κρατάμε 1/2 λίτρο γάλα χωριστά και βάζουμε το υπόλοιπο σε κατσαρόλα με τη ζάχαρη και τη βανίλια να ζεσταθεί.
- Προσθέτουμε τη βανίλια.
- Διαλύουμε το κορν φλάουρ με το 1/2 λίτρο κρύο γάλα και το ρίχνουμε μέσα στο ζεστό γάλα.
- Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα.
- Η κρέμα πρέπει να δέσει όσο είναι στην κατσαρόλα.
- Αφήνουμε λίγα λεπτά να χλιαρύνει.
- Στρώνουμε το μισό κέικ σαν βάση στο πυρίμαχο.
- Ραντίζουμε με το λικέρ κρέμα.
- Πασπαλίζουμε με 3/4 φλ. τρούφα και αδειάζουμε τη μισή κρέμα βανίλιας.
- Επαναλαμβάνουμε στρώση κέικ, ραντίζουμε με λίγο λικέρ Baileys και προσθέτουμε 3/4 φλ. τρούφα και την υπόλοιπη κρέμα βανίλιας.
- Καλύπτουμε το γλυκό με την υπόλοιπη τρούφα σοκολάτας.
- Παγώνουμε το λιγότερο για 3 ώρες.
argiro.gr