Μεγαλοβδομάδα: Γίγαντες στον φούρνο




Υλικά

1 κιλό φασόλια
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
7 κρεμμύδια σε λεπτές λωρίδες
1/ 2 κουταλιά γλυκού ζάχαρη
1/ 2 κουταλιά γλυκού αλάτι
1/ 2 κουταλιά γλυκού πιπέρι
1/ 2 κουταλιά γλυκού κανέλα
2 πράσινες πιπεριές, σε λεπτές λωρίδες
2 κόκκινες πιπεριές, σε λεπτές λωρίδες
4 ποτήρια νερού νερό

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ μουλιάζουμε τους γίγαντες για 8 – 10 ώρες να φουσκώσουν. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε τα κρεμμύδια, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι.

Γίγαντες
Σοτάρουμε για 10 λεπτά και ανακατεύουμε ανά διαστήματα να καραμελώσουν. Στραγγίζουμε τους γίγαντες και τους ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα κρεμμύδια.

Ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε τα υλικά σε ένα βαθύ πυρέξ. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 στις αντιστάσεις. Πασπαλίζουμε με την κανέλα και απλώνουμε τις πιπεριές πάνω από τους γίγαντες. Περιχύνουμε με το νερό (πρέπει να καλυφθούν τα φασόλια) και ψήνουμε για μια ώρα. Σερβίρουμε αμέσως.

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

 



ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content