Μανιτάρια με χόρτα αβγολέμονο

Σαν φρικασέ μανιταριών, αυτό το φαγητό είναι μια πολύ νόστιμη πρόταση για το καθημερινό τραπέζι.

του Λάμπρου Βακιάρου

Μερίδες:4 Χρόνος προετοιμασίας:20′ Χρόνος μαγειρέματος:40′ Έτοιμο σε:60′

Υλικά
600 γρ. μιξ μανιταριών φρέσκων
4-5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 μεσαίο κρεμμύδι, σε μικρούς κύβους
1 πράσο, σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
½ φλιτζάνι κρασί λευκό
1 μαρούλι, σε λωρίδες
4-5 κοτσάνια σέλερι, ψιλοκομμένα
3-4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
½ ματσάκι μυρώνια, ψιλοκομμένα
½ μικρό ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
2 αβγά
1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
ξύσμα + χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο για 3-4 λεπτά. Προσθέτετε τα μανιτάρια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 7-8 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να χάνουν τα υγρά τους και να μειωθεί ο όγκος τους κατά το 50%.

Σβήνετε με το κρασί και στη συνέχεια προσθέτετε το μαρούλι, το σέλερι και αλατοπιπερώνετε. Χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε το ζωμό και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά. Αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί για 20-25 λεπτά.

Σε βαθύ μπολ χτυπάτε τα ασπράδια από τα αβγά μαζί με το κορν φλάουρ, μέχρι να αφρατέψουν. Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτετε τους κρόκους και το χυμό λεμονιού.

Με μία μεγάλη κουτάλα παίρνετε ζωμό από την κατσαρόλα, όσο μπορείτε χωρίς τα χορταρικά, και το ρίχνετε σιγά σιγά στα αβγά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κόψει. Ρίχνετε το αβγολέμονο στο φαγητό, που έχετε αποσύρει από τη φωτιά, και ανακατεύετε ελαφρώς να πάει παντού, κουνώντας την κατσαρόλα κυκλικά.

Σερβίρετε σε πιάτα και γαρνίρετε με λίγο ωμό λάδι και ξύσμα λεμονιού.

olivemagazine.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content