Λεμονάτες κοτομπουκίτσες με πλιγούρι




Το κοτόπουλο μαγειρεύεται με μπίρα και σερβίρεται με πλιγούρι σε ένα νόστιμο πιάτο για όλη την οικογένεια.

Μερίδες:4 Χρόνος προετοιμασίας:20′ Χρόνος μαγειρέματος:30′ Έτοιμο σε:50′

της Ιωάννας Σταμούλου

Υλικά
700γρ. κοτόπουλο φιλέτο από μπούτι κομμένο σε μπουκιές
150γρ. φέτα σε κομματάκια
ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 ποτήρι μπίρα + 2 κουτ. σούπας επιπλέον
αλάτι, πιπέρι

Για το πλιγούρι
1 φλιτζάνι πλιγούρι
2 φλιτζάνια νερό
2 κουτ. σούπας βούτυρο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
½ πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
½ πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κοτόπουλο γυρίζοντάς το σιγά σιγά μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα και το ανακάτεμα.

Σβήνετε με την μπίρα, αφήνετε να πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και αλατοπιπερώνετε. Βράζετε για 15 λεπτά και μέχρι η σάλτσα να πήξει καλά.

Τέλος, ρίχνετε το ξύσμα και το χυμό από το λεμόνι, ανακατεύετε και αμέσως μετά προσθέτετε τη φέτα κάνοντας ένα τελευταίο ανακάτεμα.

Για το πλιγούρι: Σοτάρετε τα κρεμμυδάκια με το βούτυρο και προσθέτετε το πλιγούρι. Ανακατεύετε να γυαλίσει και προσθέτετε το καυτό νερό. Αλατοπιπερώνετε, αφήνετε να βράσει και να απορροφήσει το νερό. Τότε ρίχνετε τις πιπεριές, τον άνηθο και ανακατεύετε. Σερβίρετε το κοτόπουλο ζεστό και το συνοδεύετε με το πλιγούρι που ετοιμάσατε.

olivemagazine.gr



ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ