Κρέμα καραμελέ σοκολάτας

Απολαυστική κρέμα καραμελέ με σοκολάτα. Μπουκιά και απόλαυση με λίγα υλικά.

Υλικά
70 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
300 γρ. γάλα πλήρες, καλής ποιότητας
6 φύλλα δυόσμου
60 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, ψιλοκομμένη
2 μεγάλα αυγά

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C, στον αέρα. Βάζουμε μια πετσέτα σε ένα βαθύ ταψί και ζεσταίνουμε νερό στον βραστήρα. Βάζουμε 2 κουτ. σούπας από τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι μαζί με το γάλα και τον δυόσμο. Βάζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη σε ένα τηγανάκι σε μέτρια φωτιά και τη λιώνουμε σε καραμέλα. Μοιράζουμε την καραμέλα σε 4 φορμάκια για κρέμα καραμελέ.

Παράλληλα, φέρνουμε σε βρασμό, χωρίς να ανακατέψουμε, το γάλα με τη ζάχαρη και τον δυόσμο, αφαιρούμε το σκεύος από τη φωτιά, αφήνουμε για 20΄ να αρωματιστεί το γάλα, αφαιρούμε τον δυόσμο και φέρνουμε ξανά το γάλα σε βρασμό.

Προσθέτουμε τη σοκολάτα και το αφήνουμε για 1΄. Με μια σπάτουλα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το μείγμα του γάλακτος στα αυγά σιγά-σιγά, ενώ ανακατεύουμε συνέχεια.

Μοιράζουμε το μείγμα στα τέσσερα φαρμάκια, τα βάζουμε στο ταψί, βάζουμε το ταψί στον φούρνο, προσθέτουμε νερό μέχρι να καλύψει το μισό ύψος από τα φορμάκια και ψήνουμε για 40΄ ή μέχρι να έχει σφίξει το γλυκό στην άκρη από το φορμάκι και μόνο στο κέντρο να είναι λίγο τρεμουλιαστό. Αφαιρούμε από τον φούρνο και βγάζουμε τα
φορμάκια από το ταψί, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα βάζουμε στο ψυγείο για 6 ώρες. Αναποδογυρίζουμε σε πιατάκια και σερβίρουμε.

olivemagazine.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content