Κολοκυθόσουπα με σελινόριζα και άγρια μανιτάρια

Του Άκη Πετρετζίκη

Συστατικά

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 500 γρ. κολοκύθα, ξεφλουδισμένη, χωρίς σπόρια
  • 400 γρ. σελινόριζα, ξεφλουδισμένη
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια
  • χυμό πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια
  • 2 σκ. σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 λίτρο νερό
  • 150 γρ. άγρια μανιτάρια

Για το σερβίρισμα

  • 1 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά 3 κ.σ. από το ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες και το σοτάρουμε στην κατσαρόλα για 5 λεπτά μέχρι να καραμελώσει.
  • Κόβουμε την κολοκύθα και τη σελινόριζα σε μικρά κομμάτια 2 εκ., ρίχνουμε τα κομμάτια στην κατσαρόλα, και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό από τα πορτοκάλια, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
  • Ρίχνουμε το νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  • Σιγοβράζουμε για 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά ανακατεύοντας ανά διαστήματα με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και με ένα ραβδομπλέντερ χτυπάμε τη σούπα μέχρι να γίνει βελουτέ για περίπου 3 λεπτά. Αν η σούπα είναι αρεκτά συμπαγής, προσθέτουμε λίγο νερό και ανακατεύουμε με την κουτάλα.
  • Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και τα σοτάρουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν.
  • Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
  • Σερβίρουμε τη σούπα με τα μανιτάρια και πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content