Γεμιστοί κολοκυθοανθοί με ρύζι και μυρωδικά

Τα πιο ιδιαίτερα γεμιστά που μπορείτε να φτιάξετε το καλοκαίρι! Οι κολοκυθοανθοί χρειάζονται λίγη περισσότερη προσοχή κατά τη συλλογή και την προετοιμασία, αλλά η νοστιμιά τους αξίζει κάθε κόπο.

του Σωτήρη Ευαγγέλου

Υλικά
30 κολοκυθοανθούς, πλυμένους και καθαρισμένους
250γρ. ρύζι καρολίνα
2 κρεμμύδια τριμμένα
2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
3 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
½ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Tips
Κολοκυθοανθούς θα βρείτε στις λαϊκές αγορές και τα μεγάλα μανάβικα. Αν έχετε μποστάνι ή αν τους μαζέψετε μόνοι σας, φροντίστε να το κάνετε πολύ πρωινή ώρα γιατί μετά την ανατολή του ηλίου κλείνουν και θα είναι δύσκολο να τους γεμίσετε.

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το ρύζι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις ντομάτες, τα μυρωδικά και τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι.

Γεμίζετε τους κολοκυθοανθούς με το μίγμα (περίπου 1-1½ κουτ. σούπας στον καθένα), διπλώνετε τις άκρες προς τα μέσα σε σχήμα σταυρού και τους τοποθετείτε σε κατσαρόλα, τον έναν δίπλα στον άλλον σφιχτά, χωρίς να αφήνετε κενά.

Περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και τοποθετείτε από πάνω ένα πιάτο για να μην ανοίξουν στο βράσιμο. Ρίχνετε στην κατσαρόλα ζεστό νερό, μέχρι να καλυφθεί το πιάτο, σκεπάζετε και βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 25-30 λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να φουσκώσει το ρύζι.

Σερβίρετε τους κολοκυθοανθούς ζεστούς ή κρύους.

olivemagazine.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content