Φιλέτο κοτόπουλο μαριναρισμένο με ρίγανη και λεμόνι

Ένα ελαφρύ πιάτο, με φίνα γεύση χάρη στη λεμονάτη μαρινάδα με ρίγανη, που μπορείτε να απολαύσετε μεσημέρι ή βράδυ, συνοδεύοντας με ένα ποτήρι μπίρα.

Υλικά
4 φιλέτα κοτόπουλο
Για τη μαρινάδα
χυμό από 1 λεμόνι
1 λεμόνι κομμένο σε χοντρές φέτες
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας ρίγανη
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Ανοίγετε με κοφτερό μαχαίρι ελαφρά και οριζόντια τα φιλέτα κοτόπουλου.

Τα βάζετε σε μπολ και τα ανακατεύετε με το λεμόνι, τη ρίγανη, το σκόρδο και το ελαιόλαδο.

Σκεπάζετε καλά το μπολ με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα και κάθε 20 λεπτά γυρίζετε τα φιλέτα κοτόπουλου μέσα στη μαρινάδα.

Προθερμαίνετε το γκριλ σε μεσαία θερμοκρασία και ψήνετε τα φιλέτα κοτόπουλου για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, αφού πρώτα τα αλατίσετε.

Συνοδεύετε με δροσερή πράσινη σαλάτα και πίτες ή ψημένες φέτες ψωμιού.

olivemagazine.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content