Μπανανόψωμο με καρύδι και μπαχαρικά

Το αγαπημένο κέικ των τελευταίων ετών, το μπανανόψωμο, γίνεται ακόμη πιο γευστικό, με την προσθήκη ξηρών καρπών και μπαχαρικών.

Υλικά

  • ½ φλιτζ. βούτυρο μαλακό, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλιτζ. καστανή ζάχαρη
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 4 ώριμες μπανάνες, λιωμένες
  • 1 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα, σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα
  • ½ κουτ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού βανίλια υγρή
  • 1 φλιτζ. καρύδια ψίχα, ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζ. κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια ή σταγόνες
  • 50 γρ. αποξηραμένα τσιπς μπανάνας

Διαδικασία

Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη στο μίξερ με το φτερό μέχρι να γίνουν λευκή και αφράτη κρέμα, για περίπου 10΄. Προσθέτουμε τα αυγά, κατόπιν τις μπανάνες και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν στο μείγμα μας.

Βήμα 2
Ρίχνουμε σε δόσεις τα αλεύρια, τη σόδα, το αλάτι, τα μπαχαρικά και τη βανίλια και συνεχίζουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε στο μείγμα τα κομμάτια σοκολάτας και τα καρύδια.

Βήμα 3
Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη μακρόστενη φόρμα του κέικ χωρητικότητας 1 λίτρου. Ψήνουμε για περίπου 50΄-55΄. Σβήνουμε τον φούρνο και το αφήνουμε μέσα για άλλα 15΄.

Βήμα 4
Το αφήνουμε να κρυώσει καλά εκτός φούρνου και μετά το ξεφορμάρουμε. Περιχύνουμε με κουβερτούρα λιωμένη και διακοσμούμε με τσιπς μπανάνας.

olivemagazine.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content