Έφθασε στο Ηράκλειο ο Πρωθυπουργός – Αμέσως αναχώρησε για τις πληγείσες από τους σεισμούς περιοχές

Στις 3.30 μετά το μεσημέρι έφθασε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, προερχόμενος από το Παρίσι, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αμέσως μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο Ηρακλείου αναχώρησε για την σεισμόπληκτη περιοχή του Αρκαλοχωρίου.

Στο αεροδρόμιο υποδέχθηκαν τον Πρωθυπουργό ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτ. Αυγενάκης, και ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηρακλείου Βαγγέλης Καρκανάκης.

Πρώτη στάση του Πρωθυπουργού ήταν το Χουδέτσι. Εκεί τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Αρχανών Αστερουσίων Μ. Κοκοσάκης και ο κ. Μητσοτάκης συνομίλησε με κατοίκους που τον επευφήμισαν.

Στο μεταξύ, στις 11 σήμερα το πρωί έφθασαν στο αεροδρόμιο Ηρακλείου και μετέβησαν αμέσως στο Αρκαλοχώρι, ως προπομποί του Πρωθυπουργού, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτ. Αυγενάκης, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για τις φυσικές καταστροφές  Χρήστος Τριαντόπουλος, ο Υφυπουργός Υποδομών κ. Γιώργος Καραγιάννης και υπηρεσιακοί κυβερνητικοί παράγοντες.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, μετά την αυτοψία που θα κάνει ο Πρωθυπουργός στην περιοχή Αρκαλοχωρίου και τις επαφές που θα έχει με σεισμοπλήκτους και τοπικούς παράγοντες, θα ανακοινωθούν τα μέτρα που θα λάβει η Κυβέρνηση για την ανακούφιση των πληγέντων και την αποκατάσταση των ζημιών στην πληγείσα περιοχή.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα μέτρα θα έχουν ως βάση εκείνα που ελήφθησαν πρόσφατα για την αποκατάσταση των πληγέντων από τις πυρκαγιές, δηλαδή θα ξεπερνούν γραφειοκρατικά εμπόδια και θα έχουν ταχύτατη εφαρμογή.

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content