Στις 11:00 ανακοινώνεται ο ανασχηματισμός – Ακούγεται το όνομα του Μάξιμου Σενετάκη

Στις 11 το πρωί, την ώρα που κανονικά ήταν προγραμματισμένη η έναρξη του υπουργικού συμβουλίου, θα ανακοινωθεί τελικά ο ανασχηματισμός.

Με μια λιτή ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού έκανε γνωστό πριν από λίγο την ανακοίνωση του ανασχηματισμού στις 11. «Στις 11:00 ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα».

Τις ανακοινώσεις θα κάνει ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Το υπουργικό συμβούλιο που είχε προγραμματιστεί για σήμερα αναβάλλεται και θα πραγματοποιηθεί κατά πάσα πιθανότητα την Πέμπτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανασχηματισμός θα κινηθεί σε τρεις άξονες:

1. Θα είναι ανασχηματισμός με εκπλήξεις. Τουλάχιστον 2-3 όπως λένε πηγές που γνωρίζουν. Αυτό σημαίνει πως είτε υπουργοί που θεωρούνται σίγουροι θα δουν την πόρτα της εξόδου, είτε θα δούμε νέους υπουργούς να μπαίνουν στο σχήμα. Κατά τα λοιπά πάντως δεν αναμένονται σαρωτικές αλλαγές σε επίπεδο υπουργών με τον αριθμό των αλλαγών να είναι μάξιμουμ 5.

2. Αντίθετα σαρωτικές αλλαγές αναμένονται σε επίπεδο υφυπουργών δίνοντας μεγάλο πολιτικό ενδιαφέρον στο νέο σχήμα. Κατά πληροφορίες σχεδόν κανείς από τους νυν υφυπουργούς δεν μπορεί να νοιώθει πως έχει σίγουρη την θέση του εκτός από αυτούς που μπήκαν στον προηγούμενο ανασχηματισμό και κατά κανόνα δεν θα αλλάξουν εντός 8 μηνών.

3. Είσοδος πολλών νέων βουλευτών. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες της «Κ» αναμένεται να δούμε σε θέσεις υφυπουργών κάποιους εκ των Σίμου Κεδίκογλου, Χρήστου Μπουκώρου, Ελενας Ράπτη, Κώστα Γκιουλέκα, Θάνου Πλεύρη, Ανδρέα Κατσανιώτη, Μιχάλη Παπαδόπουλου, Μάξιμου Σενετάκη και Σταύρου Κελέτση.

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content