Σημαντική ημέρα για την Κρήτη – Στο Καστέλλι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε το θεμέλιο λίθο του νέου αεροδρομίου

Περιοδεία στην Κρήτη άρχισε το πρωί σήμερα  ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αυτη την ώρα βρίσκεται στο Καστέλλι Πεδιάδος για την τελετή θεμελίωσης του νέου Διεθνούς Αερολιμένα.

Ο πρωθυπουργός έφθασε στις 11 το πρωί στο αεροδρόμιο “Ν. Καζαντζάκης” όπου τον υποδέχθηκαν τοπικά κυβερνητικά στελέχη, η ΝΟΔΕ και αρκετός κόσμος.

Στο αεροδρόμιο βρίσκονταν για την υποδοχή του πρωθυπουργού ο υπουργός Ναυτιλ’ιας Γιαν. Πλακιωτάκης, οι υφυπουργοί Γιαν. Κεφαλογιάννης και Λευτέρης Αυγενάκης, ο ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης,  ο βουλευτής Μάξιμος Σενετάκης, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Βαγγ. Καρκανάκης και όλα τα μέλη της οργάνωσης, κ.α.

Στο Καστέλλι βρίσκονταν αρκετή ώρα νωρίτερα, ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής (στη φωτογραφία με το Δήμαρχο Καστελλίου Μαν. Φραγκάκη).

Στο χώρο του αεροδρομίου Καστελλίου βρίσκονταν από νωρίς, μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, οι Δήμαρχοι Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και Μινώα Πεδιάδος Μανώλης Φραγκάκης,ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννης Κουράκης, ο πολιτευτής της ΝΔ Γρηγόρης Ροκαδάκης, κ.α.

Λίγο μετά τις 11.30 έφτασε στο χώρο της τελετής ο πρωθυπουργός που αφού χαιρέτησε τους παρισταμένους, παρακολούθησε επίδειξη των μακετών του έργου.

Πρώτος απηύθυνε χαιρετισμό στους εκπροσώπους της πολιτείας και τους παρισταμένους ο Πρόεδρος και Διοικητικός Σύμβουλος του ελληνικού Ομίλου ΤΕΡΝΑ Γιώργος Περιστέρης.

Ακολούθησε στο βήμα ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής που είπε ότι το σημερινό είναι το πρώτο βήμα για να μπει η Κρήτη σε μια νέα εποχή. Αναφερόμενος στο νέο αεροδρόμιονείπε ότι πρόκειται για ένα αεροδρόμιο απόστασης 4 ωρών από τη Ντόχα και από τη Μαδρίτη, και θα αποτελέσει κόμβο για τη νοτιανατολική Μεσόγειο.«Βασικός στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε την ασφάλεια, τη λειτουργικότητα και την αισθητική. Να είστε βέβαιοι ότι θα είστε περήφανοι για το αεροδρόμιο που φτιάχνουμε», είπε ο κ. Καραμανλής.

Ο ομιλία του πρωθυπουργού

Χειροκροτούμενος ανέβηκε ακολούθως στο βήμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Σήμερα νιώθω μια ξεχωριστή συγκίνηση, είπε, γιατί βρίσκομαι στην Κρήτη για το νέο αεροδρόμιο Ηρακλείου που επιτέλους ξεκινά, ώστε σε 5 χρόνια αυτό το “κόσμημα” να είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους ταξιδιώτες. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης θα ήταν περήφανος αυτή την ημέρα. τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Το παλιό αεροδρόμιο αποτελεί τροχοπέδη στην προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών. Το νέο αεροδρόμιο θα είναι το καλύτερο αεροδρόμιο στη χώρα.Το αεροδρόμιο θα περιβάλλεται από μία εμπορική ζώνη 400 στρεμμάτων που θα αναπτυχθεί γύρω του, ενώ η πρόσβαση θα γίνεται από νέους οδικούς άξονες.

«Σήμερα, συνέχισε ο πρωθυπουργός, ξεκινά ένα έργο που θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Ηρακλείου και ολόκληρης της Κρήτης και θα βοηθήσει σταδιακά την οικονομία της.

Η αλήθεια είναι ότι η Μεγαλόνησος είχε μείνει πίσω στις υποδομές. Η πιο συμπαγής γεωγραφικά Περιφέρεια δεν διαθέτει σύγχρονο, ασφαλή αυτοκινητόδρομο, όμως σε λίγα χρόνια από τώρα, η Κρήτη δε θα είναι μόνο το καμάρι της χώρας, αλλά το παράδειγμα της ανάπτυξης.

Σας ζητώ να αγκαλιάστε από την αρχή αυτό το μεγάλο έργο, γιατί είναι και δικιά σας περιουσία», κατέληξε στην ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός μιλώντας αναφέρθηκε και στο παλιό αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» και είπε ότι “η σχετική μελέτη για το παλιό αεροδρόμιο θα ξεκινήσει να καταρτίζεται άμεσα και θα είναι έτοιμη πολύ πριν από το νέο αεροδρόμιο και θα έχει τη σφραγίδα των ίδιων των κατοίκων της Κρήτης”.

Αμέσως μετά την ομιλία του ο Πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στο εργοτάξιο και ενημερώθηκε για την πορεία που θα ακολουθήσουν οι εργασίες.

Μετά την τελετή στο Καστέλλι θα ακολουθήσει, στις 13:00, επίσκεψη του πρωθυπουργού στην πόλη του Ρεθύμνου.

Στις 17:30, ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την 115 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, στο Ακρωτήρι της Σούδας. Τέλος, στις 18:30, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφτεί την Αντιπεριφέρεια Χανίων και στη συνέχεια το Δημαρχείο της πόλης.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ