Στη Μητρόπολη των Χανίων η σορός του Μίκη Θεοδωράκη – Προβλέπεται μεγάλη κοσμοσυρροή στην κηδεία

Στην τελευταία του κατοικία οδηγείται σήμερα ο οικουμενικός Μίκης Θεοδωράκης, αφού μετά το τριήμερο λαϊκό προσκύνημα, η σορός του έφθασε νωρίς σήμερα το πρωί στα Χανιά, για τα ταφεί δίπλα στους γονείς και τον αδερφό του, στο τελευταίο «αντίο» σε έναν αθάνατο, που θα ζει για πάντα στις ψυχές όχι μόνο των Ελλήνων, αλλά ολόκληρου του κόσμου.

Η σορός έφτασε με το πλοίο της γραμμής στο λιμάνι της Σούδας μια και ο Μίκης είχε εκφράσει την επιθυμία του να φτάσει με πλοίο στα Χανιά καθώς αγαπούσε πολύ τη θάλασσα.

Στις 7.30 το φέρετρο εξήλθε του πλοίου για να μεταφερθεί με αυτοκινητοπομπή στη Δημοτική Αγορά Χανίων από όπου στη συνέχεια θα συνοδευτεί πεζή στη Μητρόπολη Χανίων όπου θα τεθεί μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι σε λαϊκό προσκύνημα.

Φωτογραφία από το Flashnews.gr
Στο λιμάνι της Σούδας ήταν συγκεντρωμένοι πολίτες οι οποίοι μόλις βγήκε η σορός από το πλοίο άρχισαν να χειροκροτούν.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, εκτυλίχθηκαν συγκινητικές στιγμές στο καράβι, όπου από τα μεγάφωνα ακούγονταν τα τραγούδια του Μίκη, με τον κόσμο που επέβαινε να ακολουθεί τις μουσικές, σιγοτραγουδώντας και συνοδεύοντας τον οικουμενικό μας μουσικοσυνθέτη όπως του αρμόζει, στην τελευταία του κατοικία.

Η πομπή με τη σορό του Μίκη στη συνέχεια κατευθύνθηκε στην πόλη των Χανίων και στην πλατεία της δημοτικής αγοράς, όπου βρίσκονταν βρακοφόροι καθώς και η φιλαρμονική ορχήστρα του δήμου Χανίων.

Από εκεί η σορός συνοδεύθηκε πεζή στη Μητρόπολη Χανίων όπου τέθηκε σε λαϊκο προσκύνημα μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι.

Στις 13:00 στο χωριό του, τον Γαλατά, στον ναό του Αγίου Νικολάου,  θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία σε στενό κύκλο και με αυστηρή τήρηση του πρωτοκόλλου για τη δημόσια υγεία.

Η ταφή του θα γίνει στο κοιμητήριο του χωριού, όπως εκείνος επιθυμούσε, για να βρίσκεται δίπλα στον πατέρα του, τον αδελφό του και τη μητέρα του.

Στην Κρήτη έχουν ήδη φτάσει η οικογένειά του και η 20μελής ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», καθώς θα αποχαιρετήσουν τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη με τα τραγούδια του, την ώρα που θα τον υποδέχεται η κρητική γη.

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content