Οι Ηρακλειώτες τιμούν σήμερα τον Προστάτη τους Άγιο Μηνά – Κοσμοσυρροή χθες βράδυ στον Εσπερινό (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Μπροστά στην εικόνα του Αγίου Μηνά, του Προστάτη του Μεγάλου Κάστρου που γιορτάζει, ενώνουν σήμερα τις προσευχές τους οι Ηρακλειώτες.

Ανέκαθεν οι κάτοικοι της ιστορικής αυτής πόλης, στήριζαν τις ελπίδες τους στην προστασία του Μεγάλου Καβαλάρη Αγίου Μηνά, που η παράδοση θέλει να τους βοηθά και να νοιάζεται για τα προβλήματά τους.

Η σημερινή εορτή βρίσκει και πάλι τους Ηρακλειώτες να στρέφουν το βλέμμα και τις ελπίδες τους στον Πολιούχο του Ηρακλείου, που δεν άφησε ποτέ απροστάτευτη την αγαπημένη του πολιτεία.

Ανήμερα της εορτής του και από νωρίς το πρωί, θα κατακλυστεί από κόσμο ο μεγαλοπρεπής ναός του, αλλά και ο ιστορικός παλαιός ναός του Αγίου Μηνά.

Στην αρχιερατική θεία Λειτουργία θα παραστούν όλα τα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, καθώς και οι τοπικές αρχές, ενώ θα ακολουθήσει η καθιερωμένη λιτανεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Κοσμοσυρροή χθες βράδυ στον Εσπερινό

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και απόψε, παρατηρείται μεγάλη κοσμοσυρροή στον πανηγυρίζοντα μητροπολιτικό ναό του Αγίου Μηνά.

Χιλιάδες κάτοικοι της πόλης του Ηρακλείου, αλλά και άλλοι τόσοι από την ενδοχώρα του νομού, προσέρχονται από νωρίς το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ, στον Άγιο Μηνά, για να ανάψουν με ευλάβεια το κεράκι τους στη χάρη του Προστάτη της πόλης.

Με υποδειγματική τάξη γίνεται η είσοδος του κόσμου στο ναό, αλλά αυτό δεν μπορεί να αποτρέψει το σχηματισμό ουράς από πιστούς.

Κατάμεστος ο ναός, αλλά και ο περιβάλλων χώρος, από ανθρώπους κάθε ηλικίας. Πολλοί προσέρχονται οικογενειακώς, με τα μικρά παιδιά τους, για να τηρήσουν την παράδοση.

Πολύς κόσμος και στον παλαιό Άγιο Μηνά

Οι περισσότεροι από τους προσκυνητές, επισκέπτονται και τον παλαιό, ιστορικό ναό του Αγίου Μηνά, όπως δείχνει και το φωτορεπορτάζ της “Νέας Δράσης”.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ