Επαφές Μητσοτάκη με Μέρκελ, Μακρόν και ηγέτες του Νότου για την εξεύρεση λύσης

Πυρετώδεις είναι οι διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες, την τέταρτη ημέρα της Συνόδου Κορυφής, με στόχο να υπάρξει συμφωνία των «27» για το τελικό πακέτο αντιμετώπισης των οικονομικών επιπτώσεων του κορωνοϊού.

Προ ολίγου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετείχε σε νέα σύσκεψη με την Καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν και τους Πρωθυπουργούς της Ιταλίας Κόντε, της Ισπανίας,Σάντσεθ και της Πορτογαλίας, Κόστα.

Στόχος είναι να υπάρξει συντονισμός των χωρών του Νότου. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός έχει μετάσχει σε συσκέψεις με αυτή τη σύνθεση που διαρκούν πάνω από 10 ώρες από χθες το βράδυ. 

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Μητσοτάκης συμμετείχε ενεργά αυτό το τετραήμερο στην Ολομέλεια αλλά και σε πολλές συσκέψεις στο περιθώριο της Συνόδου όχι μόνο με τις χώρες του Νότου αλλά και στις ευρύτερες διαβουλεύσεις με τους λεγόμενους φειδωλούς.

Η Ελλάδα έχοντας ανακτήσει την αξιοπιστία της σε ευρωπαϊκό επίπεδο και με το αυξημένο κύρος του Πρωθυπουργού, διαδραματίζει ενεργό και ουσιαστικό ρόλο στη διαμόρφωση των εξελίξεων, σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

 

 

 

Πρώτο Θέμα

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ