Το Ηράκλειο αποχαιρετά σήμερα το Γιώργο Δεικτάκη – Στις 3 μ.μ. από τον Αγιο Μηνά

Δεν άντεξε τελικά η καρδιά του Γιώργου Δεικτάκη. Ο πρώην βουλευτής έφυγε στα 73 χρόνια του από τη ζωή χθες το πρωί, βυθίζοντας στο πένθος την σύζυγο, τα παιδιά του και όλους όσοι τον αγαπούσαν.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα Δευτέρα και ώρα 3 μετά το μεσημέρι, από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά.

Ο Γιώργος Δεικτάκης, ουδέποτε αντιμετώπισε προβλήματα υγείας, με εξαίρεση τον περασμένο Μάρτιο, που ένοιωσε ενοχλήσεις στην κοιλιακή χώρα, που προέρχονταν από πέτρες στη χολή.

Για το πρόβλημα αυτό έκανε αφαίρεση της χολής. Στη συνέχεια, σε μία επιπλοκή της συγκεκριμένης εγχείρησης, πήγε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Στη διάρκεια της παραμονής του εκεί, λιποθύμησε. Οι εξετάσεις που του έγιναν, έδειξαν ότι τρεις αρτηρίες του ήταν φραγμένες κατά 70-80%.

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος, πριν δύο περίπου μήνες έκανε τριπλό μπάϊ-πας, στο ΠΑΓΝΗ.

Ακολούθως ανάρρωσε στο σπίτι του και χθες Σάββατο πήγε, όπως πάντα, στο γήπεδο να δει τον αγαπημένο του ΟΦΗ, τον οποίο υπηρέτησε και ως ποδοσφαιριστής και ως διοικητικός παράγων και τον βοηθούσε πάντα τόσο ως άτομο, όσο και ως πολιτικός.

Στο γήπεδο, λίγο πριν την έναρξη του αγώνα, ο Γιώργος Δεικτάκης λιποθύμησε. Αμέσως έτρεξαν να τον βοηθήσουν οι διασώστες του Ερυθρού Σταυρού, που είχαν βάρδια στο γήπεδο. Προσπάθησαν με τον απινιδωτή να τον επαναφέρουν, αλλά δεν ανταποκρίθηκε. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, όπου οι γιατροί κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για να τον επαναφέρουν.

Περίπου στις 23.00′ χθες το βράδυ οι γιατροί κάλεσαν την οικογένειά του και τους ανακοίνωσαν ότι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη.

Ποιος ήταν ο Γιώργος Δεικτάκης

Ο Γιώργος Δεικτάκης με καταγωγή από τον Κρουσώνα, γεννήθηκε στο Ηράκλειο το 1946.

Από μικρός του άρεσε το ποδόσφαιρο και εντάχθηκε στον ΟΦΗ, όπου αγωνίστηκε ως ποδοσφαιριστής.

Μετά το γυμνάσιο, σπούδασε Οδοντιατρική στην Ιταλία και την Θεσσαλονίκη.

Μετά την στρατιωτική του θητεία ασχολήθηκε με την οδοντιατρική, όπου διέπρεψε.

Παντρεύτηκε με την Ειρήνη (Ριρίκα) Κοκαλά και απέκτησαν δύο γιους: Τον Νίκο, που συνεχίζει στα βήματα του πατέρα του ως εξαίρετος οδοντίατρος και τον Γιάννη, που συνεχίζει κι αυτός στα βήματα του πατέρα του στην πολιτική.

Ο Γιώργος Δεικτάκης ασχολήθηκε ενεργά με την πολιτική από το 1984 και στις εκλογές του 1986 ο κουμπάρος του Κωνσταντίνος Μητσοτάκης (του βάφτισε τον Γιάννη) τον έβαλε στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ (οι εκλογές τότε έγιναν με λίστα) στην τελευταία τιμητική θέση.

Στη διάρκεια της θητείας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ως Πρωθυπουργού, ο Γιώργος Δεικτάκης διετέλεσε σύμβουλός του.

Βουλευτής με τη ΝΔ εξελέγη το 2000, το 2004 και το 2012.

Το 2012 διαδέχθηκε τον Θανάση Καρούντζο στη θέση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης. Η θητεία του διήρκεσε από τις 7-8-2012 έως και τις 5-5-2014, οπότε επέστρεψε στα κοινοβουλευτικά έδρανα αντικαθιστώντας ως πρώτος επιλαχών των εθνικών εκλογών τον Μανώλη Κεφαλογιάννη ο οποίος είχε παραιτηθεί για τη συμμετοχή στις ευρωεκλογές.

Ο Γιώργος Δεικτάκης ήταν ένας εκ φύσεως ευγενής άνθρωπος. Σε όλη του τη ζωή βρισκόταν δίπλα σε όλους όσοι τον είχαν ανάγκη. Άριστος οδοντίατρος, δεχόταν καθημερινά πλήθος κόσμου στο ιατρείο του. Σε πάρα πολλούς πρόσφερε εντελώς δωρεάν τις υπηρεσίες του, ενώ αισθανόταν ιδιαίτερη ικανοποίηση αν του δινόταν ευκαιρία να βοηθήσει όσους ζητούσαν τη συμπαράστασή του.

Ως πολιτικός, ήταν σταθερός στις πεποιθήσεις του και υπερασπιζόταν με πάθος τις ιδέες του. Πρόσφερε ανεκτίμητες υπηρεσίες στην παράταξή του, με την εντιμότητα που τον διέκρινε, γεγονός που αναγνώριζαν όλοι, ακόμα και οι πολιτικοί του αντίπαλοι.

Η “ΝΕΑ ΔΡΑΣΙΣ” απευθύνει εγκάρδια συλλυπητήρια στην αγαπημένη του σύζυγο Ριρίκα, που στεκόταν πάντα δυναμικά στο πλάι του, καθώς και στους δυο γιούς του, που δικαιολογημένα αισθάνονται υπερήφανοι για τον πατέρα τους.

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ