grylos-aggouridakis

Ανησυχία στην Κρήτη για τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων – Οι περιοχές που εκπέμπουν SOS μετά τη Μύκονο

Από κοντά παρακολουθούν οι ειδικοί την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της χώρας, μετά την απόφαση για επιβολή περιοριστικών μέτρων στη Μύκονο.

Το βράδυ του Σαββάτου, το νησί των ανέμων αναγκάστηκε να κατεβάσει ρολά και να σβήσει τα φώτα από τη 1:00 τα ξημερώματα. Κάπως έτσι, η άλλοτε πολύβουη Μύκονος, πέρασε το πρώτο της Σαββατόβραδο, στην καρδιά της τουριστικής περιόδου στα «βουβά».

Τα μέτρα που επεβλήθησαν στη Μύκονο
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε συγκεκριμένα, εξαιτίας της ανησυχητικής τοπικής έξαρσης στη Μύκονο, τα εξής μέτρα:

Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01.00 το βράδυ έως 06.00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο, αρχής γενομένης από σήμερα ώρα 18:00.
Τα μέτρα ισχύουν μέχρι τη Δευτέρα 26/7 στις 06:00 το πρωί με ενδιάμεση επαναξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης.

Εκκληση σε κατοίκους της Μυκόνου απηύθηνε ο Χαρδαλιάς
«Καλούμε τους κατοίκους, επισκέπτες και επαγγελματίες του όμορφου νησιού μας σε πιστή τήρηση των μέτρων, καθώς και τις Αρχές του νησιού στην άμεση ενεργοποίηση των μηχανισμών ενημέρωσης και ελέγχου τήρησής τους, έτσι ώστε σύντομα να ελεγχθεί και να περιοριστεί η διασπορά του ιού και η Μύκονος να επιστρέψει στην κανονικότητα της» δήλωσε επίσης για το θέμα, ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Το τελευταίο 24ωρο, στη Μύκονο καταγράφτηκαν 39 νέα κρούσματα κορωνοϊού, δύο περισσότερα δηλαδή σε σύγκριση με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ το Σάββατο. Την Πέμπτη, ο Οργανισμός ανακοίνωσε86 νέα περιστατικά, ενώ μια ημέρα μετά στη Μύκονο εντοπίζονταν 40 ακόμη μολύνσεις του κορωνοϊού.

Αυξημένη διάδοση κρουσμάτων στις Κυκλάδες και την Κρήτη
«Τα κρούσματα στην Μύκονο δεν ήταν απλά σε δυναμική αλλά σε έξαρση», δήλωσε το πρωί της Κυριακής, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρρηγιάννης. Ωστόσο, φαίνεται πως η Μύκονος δεν είναι ο μόνος τουριστικός προορισμός που μοιάζει να κινδυνεύει με εκθετική αύξηση κρουσμάτων.

Την περασμένη Πέμπτη, ο Νίκος Χαραδαλιάς σημείωσε πως εκτός από τη Μύκονο και οι περιοχές, Ηρακλείου, Ρεθύμνου και οι δήμοι Ιητών, Θήρας και Πάρου βρίσκονται σε πορτοκαλί επίπεδο αυξημένης επιτήρησης, με συγκεκριμένα μέτρα ενίσχυσης του τέστινγκ λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου.

Ως και την Πέμπτη και μέσα σε μία εβδομάδα τετραπλασιάστηκαν τα ενεργά κρούσματα στη Μύκονο, υπερπενταπλασιάστηκαν στην Ιο, διπλασιάστηκαν στο Ρέθυμνο και σχεδόν τριπλασιάστηκαν στο Ηράκλειο.

AΤην ίδια ώρα, συναγερμός έχει σημάνει στην Πάρο, όπου επταπλασιάστηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού την τελευταία εβδομάδα, αλλά και στη Σαντορίνη, όπου διπλασιάστηκαν.

Υψηλός αριθμός νέων κρουσμάτων στην Κρήτη
Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του ΕΟΔΥ, 4 νέα κρούσματα εντοπίζονται το τελευταίο 24ωρο στο νησί της Μήλου, 8 στη Νάξο, 19 στην Πάρο, 2 στην Άνδρο, 4 στην Τήνο, 3 στη Σύρο και 13 στη Σαντορίνη.Παράλληλα, η Κρήτη εξακολουθεί να καταγράφει συνολικά περισσότερα από 200 κρούσματα κορωνοϊού ημερησίως. Συγκεκριμένα το τελευταίο 24ωρο, στο Ηράκλειο σημειώθηκαν 91 περιστατικά, 50 στο Ρέθυμνο, 45 στα Χανιά και 20 στο Λασίθι.
Πηγή: iefimerida.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content