grylos-aggouridakis

13 χρόνια κάθειρξη στον Μιχαλολιάκο και σε άλλους 5 -Ισόβια στον Γιώργο Ρουπακιά

Τις ποινές στη δίκη της Χρυσής Αυγής ανακοίνωσε η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη.

Ειδικότερα, ανακοίνωσε την ποινή ισόβιας κάθειρξης στον Γιώργο Ρουπακιά για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και πρόσθετη ποινή δέκα ετών για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση της ΧΑ.

 

Οι συνεργοί καταδικάστηκαν από έξι έως επτά χρόνια κάθειρξη και πρόσθετες ποινές πέντε ετών για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου επέβαλε στο διευθυντήριο της ΧΑ δηλαδή στον Νίκο Μιχαλολιάκο και τους περισσότερους από τους πρώην βουλευτές που κρίθηκαν ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης (Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Ηλίας Παναγιώταρος, Χρήστος Παππάς και Γιώργος Γερμενής), ποινή κάθειρξης 13 ετών. Στον Αρτέμη Ματθαιόπουλο επιβλήθηκε ποινή δέκα ετών. Για όσους ήταν απλά μέλη και δεν είχαν ελαφρυντικό επιβλήθηκε ποινή μεταξύ πέντε και επτά χρόνων. Για τους βουλευτές που είχαν ελαφρυντικά η ποινή είναι πέντε χρόνια.

Στους πρώην βουλευτές που καταδικάστηκαν για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και δεν τους αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό, το δικαστήριο αποφάσισε:
Ζαρούλια Ελένη: 6 έτη

Ζησιμόπουλος Πολύβιος: 6 έτη

Ηλιόπουλος Παναγιώτης: 7 έτη
Γρέγος Αντώνης: 6 έτη
Μπαρμπαρούσης Κωνσταντίνος: 6 έτη

Κούζηλος Νίκος: 7 έτη

Κουκούτσης Δημήτρης: 6 έτη

Στους πρώην βουλευτές που καταδικάστηκαν για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και τους αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό, το δικαστήριο αποφάσισε:
Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος: 5 έτη
Μιχαήλ Αρβανίτης: 5 έτη
Νίκος Μίχος: 5 έτη
Στάθης Μπούκουρας: 5 έτη

Με την απόφαση επί των ποινών ολοκληρώνεται μια δικαστική διαδικασία που κράτησε πεντέμισι χρόνια και σηματοδότησε με απόλυτο τρόπο την απόφαση του πολιτικού μας συστήματος για την αντιμετώπιση του ναζιστικού φαινομένου.

Η απόφαση του δικαστηρίου, η σημασία της οποίας ξεπερνάει κατά πολύ τα ελληνικά δεδομένα, κλείνει το μεγάλο κεφάλαιο της εκδίκασης της εγκληματικής δράσης της Χ.Α., μετά τη βαριά δικαστική κρίση περί ενοχής των πολιτικών στελεχών της, που με τη βούλα του δικαστηρίου κρίθηκε εγκληματική οργάνωση.

Πλέον, το δικαστήριο θα εισέλθει στο πλέον δύσκολο και σημαντικό, από κάθε άποψη, τμήμα της δικαστικής κρίσης, που αφορά το ποιοι από τους κατηγορουμένους, που θα έχουν καταδικαστεί σε βαριές ποινές, θα πάνε στη φυλακή και σε ποιους θα δοθεί αναστολή, έως ότου γίνει η δίκη τους σε δεύτερο βαθμό.

Για μια ακόμη ημέρα, εκεί βρίσκεται η Μάγδα Φύσσα.

 

Στην αίθουσα είναι παρόντες οι κατηγορούμενοι: A. Μιχάλαρος, X. A. Χατζηδάκης, Θ. Μαρίας, Κ. Παπαδόπουλος, Ι. Αγγος, Ε. Καλαρίτης, Ν. Παπαβασιλείου.

Εντωμεταξύ, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται και σήμερα έξω από το Εφετείο Αθηνών. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, δεν έχει προκληθεί κάποιο επεισόδιο.

Παράλληλα, στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί περίπου 50 άτομα έως αυτή την ώρα, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία.

Το σημερινό, είναι ουσιαστικά το προτελευταίο βήμα της διαδικασίας στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Αμέσως μετά την ανακοίνωση των ποινών θα ακολουθήσουν οι συγχωνεύσεις και μετά ξεκινά το στάδιο των τυχών αναστολών, μια διαδικασία όχι τόσο σύντομη όσo αυτή των ποινών, καθώς θα λάβουν το λόγο οι συνήγοροι υπεράσπισης για να επιχειρηματολογήσουν και πάλι για τους πελάτες τους. Ουσιαστικά αυτό το τελευταίο στάδιο, αναλόγως με το εάν και σε ποιους θα δοθεί αναστολή, θα κρίνει το ποιοι χρυσαυγίτες θα οδηγηθούν στη φυλακή. Για όσους δεν δοθεί αναστολή θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

 

 

Πηγή: iefimerida.gr – Καθημερινή

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content