Τρία νέα, έξοχα παιδικά βιβλία από τον Νίκο Ψιλάκη

“Μεγάλωσα με παραμύθια. Τώρα ήρθε ο καιρός να πω κι εγώ τα δικά μου”. Αυτό γράφει ο δημοσιογράφος, ερευνητής και συγγραφέας Νίκος Ψιλάκης, στην προμετωπίδα των τριών νέων, παιδικών βιβλίων που εξέδωσε, για να τα προσθέσει και να εμπλουτίσει με αυτά τον μακρύ κατάλογο των έργων του.

“Λένε παραμύθια οι δημοσιογράφοι;”. Τι ερώτημα κι αυτό! Ό,τι μπορούν λένε και γράφουν, είναι μια απάντηση… Κι ο Νίκος Ψιλάκης στην πολύχρονη, παραγωγική διαδρομή του, απέδειξε πως μπορεί να ασχοληθεί επιτυχώς με τα πάντα.

Δίδαξε δημοσιογραφία επί δεκαετίες. Κατέγραψε και παρουσίασε αμέτρητους θησαυρούς της Ιστορίας, της Παράδοσης, της Εκκλησίας. Διέσωσε πλήθος πολύτιμων, διάσπαρτων συνταγών της κρητικής διατροφής. Αξιοποίησε τη δύναμη της γραφίδας του, τις ιστορικές γνώσεις και τις ευαισθησίες του, πλάθοντας τα μυθιστορήματά του.

Τώρα, το νέο δρόμο που χαράσσει στην παιδική λογοτεχνία, του τον υπέδειξαν τα εγγονάκια του, ο Κωνσταντίνος και η Μαριλέτα, στα οποία και αφιερώνει τα τρία πρώτα παιδικά βιβλία του, που τιτλοφορεί: “Οι δώδεκα μήνες και ο φαντασμένος βασιλιάς”, “Ο κρυμμένος τροχός του χρόνου” και “Ο μάγος με τα άδεια χέρια”.

Και, επειδή ο Νίκος Ψιλάκης δεν κάνει τίποτε πρόχειρα, αλλά πάντα επιδιώκει το τέλειο, προσέφυγε στη συνεργασία με τον ταλαντούχο Τάκη Μόσχο, ο οποίος ανέλαβε την έξοχη εικονογράφηση των τριών βιβλίων.

Αυτές τις ημέρες των εορτών, που όλοι ψάχνουν να βρουν τι είδους δώρα να κάνουν, νομίζω πως τα τούτα τα τρία νέα παιδικά βιβλία, είναι ό,τι καλύτερο και ό,τι απολαυστικότερο δώρο για μικρούς, αλλά και για μεγάλους!

Συγχαρητήρια στον φίλτατο Νίκο, με την ευχή να συνεχίσει για πολλά ακόμη χρόνια, τη μεγάλη πνευματική και κοινωνική προσφορά του.

Κ.Τ.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content