Θερμό χειροκρότημα στο Βασίλη Σκουλά στη συναυλία για τα 60 χρόνια της προσφοράς του

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε  χθες η εξ αναβολής συναυλία του Βασίλη Σκουλά, στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Μουσικός Ιούλιος» της Περιφέρειας Κρήτης στο κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης».

Θεσμικοί εκπρόσωποι, και πλήθος κόσμου κατέκλυσαν το Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης»,  τιμώντας τον σπουδαίο καλλιτέχνη, το μεγάλο του έργο και την διαχρονική προσφορά του. Ήταν μια συναυλία αφιέρωμα στα 60 χρόνια προσφοράς του Βασίλη Σκουλά στη μουσική παράδοση της Κρήτης.

Το πολυπληθές ακροατήριο, είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει την σημαντική διαδρομή του μεγάλου καλλιτέχνη, η οποία σημαδεύτηκε από σπουδαίες καλλιτεχνικές δημιουργίες, μεγάλες μουσικές συνεργασίες αλλά και ιστορικές συμμετοχές σε θεατρικές παραστάσεις, όπως λ.χ. το «Καφενείον η Ελλάς» ή ο «Καπετάν Μιχάλης».

Με την εξ αναβολής πραγματοποίηση της συναυλίας του Βασίλη Σκουλά κλείνει η αυλαία του Φεστιβάλ «Μουσικός Ιούλιος», το οποίο διοργάνωσε για πρώτη φορά φέτος η Περιφέρεια Κρήτης, παρέχοντας μια σημαντική πρόταση ψυχαγωγίας για το ευρύ κοινό, και μάλιστα με ελεύθερη είσοδο.

                                                  Βασίλης  Σκουλάς – Κώστας Φασουλάκης

Σε δηλώσεις του ο αρμόδιος Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτισμού της Περιφέρειας Κρήτης Κώστας Φασουλάκης, εξέφρασε την χαρά του  τόσο για την επιτυχία της χθεσινής συναυλίας, όσο και για την συνολική επιτυχία του μουσικού Φεστιβάλ της Περιφέρειας Κρήτης.

«Είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι τόσο για την επιτυχία της συναυλίας – αφιερώματος στο θρύλο της Κρητικής Μουσικής Βασίλη Σκουλά, όσο και για την συνολική επιτυχία του εφετινού φεστιβάλ «Μουσικός Ιουλίου» της Περιφέρειας Κρήτης.

Όπως ανέφερε ο κ Φασουλάκης, «στόχος μας στην Περιφέρεια, του Περιφερειάρχη μας Σταύρου Αρναουτάκη υπήρξε αφενός η στήριξη του καλλιτεχνικού αποθέματος και κυρίως των ντόπιων καλλιτεχνών, όσο και η ανάδειξη της δωρεάν πρότασης (ελεύθερη είσοδο) της μουσικής ψυχαγωγίας, για το ευρύ κοινό, προκειμένου να ενισχύσουμε την σχέση καλλιτεχνών-φιλότεχνων πολιτών  η οποία δοκιμάστηκε από την μεγάλη περιπέτεια της πανδημίας.

Η συνολική επιτυχία του «Μουσικού Ιουλίου» επιβεβαιώνει την ορθότητα αυτής της στόχευσης και επομένως την αναγκαιότητα της συνέχισης του φεστιβάλ για τα επόμενα χρόνια. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι εργάστηκαν για τη διοργάνωση του «Μουσικού Ιουλίου» και βέβαια όλους τους κρητικούς που με την παρουσία τους συνέβαλαν στην επιτυχία του».

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτισμού και Απόδημου Ελληνισμού Κώστας Φασουλάκης, πρόσθεσε, πως η Περιφέρεια Κρήτης διοργάνωσε για πρώτη φορά φέτος το φεστιβάλ «Μουσικός Ιούλιος. «Μια σημαντική διοργάνωση όπου οι πολίτες του Ηρακλείου παρακολούθησαν και ολοκληρώνεται επιτυχώς με τον μεγάλο κρητικό καλλιτέχνη Βασίλη Σκουλά».

Συντελεστές: Διοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης την καλλιτεχνική διεύθυνση του φεστιβάλ ανέλαβε ο Γιώργος Χυντηράκης με την σκηνοθετική καθοδήγηση του Γιάννη Σμαραγδή και την μουσική διεύθυνση του Κωνσταντίνου Παπαδάκη. Παραγωγή: Πράξη Τέχνης Ίμερος, Στέλιος Νερολαδάκης. Οργάνωση Παραγωγής: Γιώργος Χυντηράκης, Τραντά Ελένη. Βοηθοί Παραγωγής: Αποστολάκη Ειρήνη, Ανδρουλάκη Σταυρούλα, Ανδριώτη Ελίνα, Γκεντζογλάνη Εμμανουέλα.

 

                                                    

Περιφέρεια Κρήτης: Συναυλίες με Μ. Λιδάκη, Β. Λέκκα, Γ. Νταλάρα Γ. Κότσιρα 

Στον χαιρετισμό του ο Εντεταλμένος σύμβουλος πολιτισμού και απόδημου  Ελληνισμού Κώστας Φασουλάκης, παράλληλα με την μεγάλη συναυλία -αφιέρωμα στον σπουδαίο καλλιτέχνη Βασίλη Σκουλά, αναφέρθηκε επίσης και στις άλλες μεγάλες συναυλίες της Περιφέρειας που θα γίνουν τις επόμενες ημέρες.

Ο κ. Φασουλάκης ανακοίνωσε χειροκροτούμενος δίδοντας νέο ραντεβού με τους πολίτες στις συναυλίες με τον Μανόλη Λιδάκη στις 19 Σεπτεμβρίου στο κηποθέατρο Ν. Καζαντζάκη, την συναυλία με τον Βασίλη Λέκκα, στις 21 Σεπτεμβρίου στο κηποθέατρο Ν. Καζαντζάκη και στην συναυλία με τους Γιώργο Νταλάρα και Γιάννη Κότσιρα στο Παγκρήτιο στάδιο στις 28 Σεπτεμβρίου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content