Συναυλία «Μουσικά Στίγματα» της Vamos Orchestra την Κυριακή 16 Ιουλίου στη Μυρτιά

​Η συναυλία «Μουσικά Στίγματα» της Vamos Orchestra, μετά τη θριαμβευτική της πρώτη παρουσία στο 2ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανιών, έρχεται στη Μυρτιά για να ταξιδέψει το κοινό του Ηρακλείου σε αγαπημένες μελωδίες, την Κυριακή 16 Ιουλίου 2023, στις 20.30 στην Κεντρική Πλατεία μπροστά από το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη.

Η μουσική αυτή παράσταση είναι μια παραγωγή του Μουσείου Καζαντζάκη στο πλαίσιο των εορτασμών του για τα 40 χρόνια λειτουργίας του. Η παρακολούθησή της είναι ανοιχτή και δωρεάν για το κοινό. Η Ενορχήστρωση-Διεύθυνση ορχήστρας είναι του Θανάση Παπαθανασίου με σολίστ τους Τάσο Αποστόλου και Άννα Κώτη και με τη ζωντανή παρουσία 22 διαφορετικών μουσικών οργάνων.

Ο Νίκος Καζαντζάκης έζησε σε μια εποχή που στιγματίστηκε από σημαντικά γεγονότα τόσο γεωπολιτικά όσο και στον χώρο της Τέχνης. Αφιερώθηκε στο γράψιμο και στην προσπάθεια να γνωρίσει όσο γίνεται περισσότερους πολιτισμούς από τους οποίους και εμπνεύστηκε.

Η Vamos Orchestra οργάνωσαν ένα μουσικό ταξίδι σε αυτή την εποχή, την εποχή που έζησε ο Νίκος Καζαντζάκης. Είναι μια προσπάθεια να συστήσει μια κουλτούρα μακρινή μεν αλλά διαχρονική, γιατί η συνταγή της είχε πολύ γερές βάσεις και άντεξε μέχρι τις μέρες μας. Μια γνωριμία με μεγάλες μουσικές στιγμές που έμειναν αποτυπωμένες στο χρονολόγιο του πολιτισμού μας. Ελλάδα, Γαλλία, Γερμανία, Ρωσία, Ιταλία, Ισπανία, χώρες που έζησε ή επισκέφτηκε ο Νίκος Καζαντζάκης δίνουν τα διαπιστευτήριά τους μέσα από μεγάλες επιτυχίες της εποχής. Αττίκ, Πιάφ, Οπερέτα, Άριες, Σκαλκώτας, Κούρτ Βάιλ δίνουν το παρόν σε ένα πρόγραμμα υψηλής αισθητικής.

Το μουσικό αυτό ταξίδι πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και με σημαντικούς συνοδοιπόρους τον Δήμο Αρχανών-Αστερουσίων και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μυρτιάς.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content