Ψήφισμα συμπαράστασης στους ανθρώπους του Πολιτισμού


Από τον Σύλλογο Διδασκόντων του Καλλιτεχνικού Σχολείου Ηρακλείου εκδόθηκε σήμερα το ακόλουθο ψήφισμα:

Από την πρώτη στιγμή της καραντίνας οι καλλιτέχνες έσπευσαν να συμβάλουν με την τέχνη τους να κρατηθεί ψηλά το ηθικό της κοινωνίας. Από την εσωτερική τους ανάγκη και μόνο, συντονίστηκαν και συγχρονίστηκαν προκειμένου να φέρουν ψυχική ανάταση από τα σπίτια τους στα σπίτια μας και να μας στηρίξουν στις δύσκολες αυτές στιγμές του εγκλεισμού, που πολλοί από εμάς αντιμετώπιζαν προσωπικές δυσκολίες. Μέσω του διαδικτύου έκαναν τις ημέρες μας πιο φωτεινές και αισιόδοξες και έστησαν οικειοθελώς «τηλεπολιτισμό».

Κι ενώ επιστρέφουμε σταδιακά σε μια νέα κανονικότητα, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τους χώρους τέχνης και πολιτισμού. Η πλειονότητά των καλλιτεχνών δεν έχει άλλους πόρους να ζήσει και αρκετοί αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. Όσο δυνατό κι αν είναι το χειροκρότημά μας, δεν αντικαθιστά τη στήριξη που οφείλει να τους παράσχει άμεσα η Κυβέρνηση.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Καλλιτεχνικού Σχολείου Ηρακλείου αναγνωρίζει την προσφορά τους, ειδικά μέσα στους δύο τελευταίους μήνες, αφουγκράζεται την αγωνία τους, εκφράζει την αλληλεγγύη της στα δίκαια αιτήματά τους και στηρίζει την εκδήλωση διαμαρτυρίας τους αύριο Πέμπτη 7/05/2020.

 «Είμαστε όλοι μαζί» και, ακόμη περισσότερο, στην «νέα κανονικότητα».

Σύλλογος Διδασκόντων του ΚΣΗ

06/05/2020

 

 

 ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content