Ομιλία την Κυριακή για την Προϊστορία του Αιγαίου

Μια ενδιαφέρουσα εσπερίδα με θέμα: “Προϊστορία του Αιγαίου. Από τη Μεσολιθική στη Νεολιθική” αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 7μ.μ., στην αίθουσα Ποσειδών, του ξενοδοχείου Knossos Beach Bungalows Suites Resort & Spa.

Ομιλητής θα είναι ο καθηγητής Προϊστορικής Αρχαιολογίας, Δρ. Αδαμάντιος Σάμψων.

Την εσπερίδα θα προλογίσει ο πρόεδρος του μη Κερδοσκοπικού Σωματείου “Μινωικός Πολιτισμός και γραφές”, Δρ. Μηνάς Τσικριτσής.

Η ομιλία αφορά τη Μεσολιθική περίοδο (9000-6500 π.Χ.) και τη μετάβασή της στη Νεολιθική. Θα εξεταστούν όλες οι θέσεις στα νησιά του Αιγαίου, οι θαλάσσιοι δρόμοι και τα θαλάσσια ρεύματα. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη διαδικασία της Νεολιθικοποίησης που είναι ένα επίκαιρο θέμα με το οποίο ασχολούνται πολλοί ξένοι ερευνητές, καθώς εξετάζονται οι κυριότερες θέσεις της Νεώτερης Νεολιθικής ιστορίας και γίνεται συζήτηση για τα εγχάρακτα σύμβολα-γράμματα.

Η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο της Κοινωνικής Εταιρικής Ευθύνης, του ξενοδοχείου Knossos Beach Bungalows Suites Resort & Spa.

Λόγω των ειδικών συνθηκών – covid19-, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, θα παρευρεθούν τα μέλη του Δ.Σ και μικρός αριθμός προσκεκλημένων ώστε να τηρηθεί η απόσταση του 1,5 μ., καθώς επιβεβλημένη θα είναι η χρήση μάσκας (σχετικό νόμο Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 51352 – ΦΕΚ Τεύχος B’ 3430/14.08.2020)**.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν Δωρεάν την ομιλία, μέσω του διαδικτυακού συνδέσμου http://minoikigrafi.gr/ – επιλέγοντας Find us on FaceBook

                                       Ο  Πρόεδρος του Σωματείου

Μινωικός Πολιτισμός και γραφές

Δρ. Μηνάς Τσικριτσής

Ερευνητής Αγαιακών Γραφών

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content