tsimpinos kataskebastiki

«Mamma Mia No3» στην Κρήτη με παραγωγούς Τομ Χανκς – Ρίτα Γουίλσον

Μεγάλες προσδοκίες για επενδύσεις δημιούργησε το εν πλω VIP δείπνο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τομ Χανκς και τη Ρίτα Γουίλσον, την Νταϊάν φον Φίρστενμπεργκ, τον Τζεφ Μπέζος και τον Αντερσον Κούπερ στο σκάφος του Μπάρι Ντίλερ. Το μενού, εκτός από τα εδέσματα, περιελάμβανε επενδύσεις τόσο στον τουριστικό τομέα με ταινίες που προγραμματίζονται να γυριστούν στην Ελλάδα όσο και στον τεχνολογικό τομέα με προτάσεις του γκουρού της τεχνολογίας, δημιουργού του κολοσσού Amazon Τζεφ Μπέζος.

Η πραγματικά σημαντική είδηση που ακούστηκε για πρώτη φορά στο VIP δείπνο της Αντιπάρου, την περασμένη Κυριακή, αφορά το «Mamma Mia III». Προφανώς, όπως θα ήταν φυσικό και με δεδομένη τη σύνθεση των συνδαιτυμόνων, κατά τη διάρκεια της φιλικής και ανεπίσημης συνάντησης συζητήθηκαν διάφορα ζητήματα – από την πανδημία έως την επιτάχυνση της τεχνολογικής ανάπτυξης στην Ελλάδα. Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «ΘΕΜΑτος», το μεγάλο νέο ήταν σαφώς ότι τα γυρίσματα για το «Mamma Mia III» θα αρχίσουν από τον ερχόμενο Οκτώβριο στην Κρήτη.

Το μέτρο του πόσο σημαντικό είναι αυτό δίνουν τα βασικά οικονομικά μεγέθη της παραγωγής: τα προηγούμενα δύο μέρη του κινηματογραφικού μιούζικαλ, δηλαδή το «Mamma Mia» του 2008 και το «Mamma Mia: Here we go again» του 2018, έχουν αποφέρει στη Universal Studios και τους συμπαραγωγούς της συνολικά έσοδα άνω του 1 δισ. δολαρίων. Αντίστοιχα, η πρώτη ταινία κόστισε 52 εκατ. και η δεύτερη 75 εκατ. δολάρια.

8633_MAREVA_MITSOTAKI_KIRIAKOS_MITSOTAKIS_262019
Ο Τομ Χανκς και η Ρίτα Γουίλσον ανακοίνωσαν απευθείας στον πρωθυπουργό, στο δείπνο όπου παρίστατο και ο Τζεφ Μπέζος, ότι η πολυαναμενόμενη τρίτη ταινία του «Mamma Mia!» θα γυριστεί στην Κρήτη

Καθόλου τυχαία, ανάμεσα στους παραγωγούς των «Mamma Mia!» συμπεριλαμβάνεται το ζεύγος Τομ Χανκς και Ρίτας Γουίλσον. Οι οποίοι την περασμένη Κυριακή ανακοίνωσαν απευθείας στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι η πολυαναμενόμενη τρίτη ταινία του εξαιρετικά επιτυχημένου μιούζικαλ θα χαρακτηρίζεται και πάλι από το έντονο ελληνικό στοιχείο. Η Κρήτη, κατά σύμπτωση η ιδιαίτερη πατρίδα του κ. Μητσοτάκη, επελέγη διότι εκεί ο Οκτώβριος θα θυμίζει μεσογειακό κατακαλόκαιρο από την άποψη κλίματος και ηλιοφάνειας, ενώ ταυτόχρονα η παραγωγή θα έχει την απαραίτητη ελευθερία κινήσεων, εφόσον συνήθως στο μέσον του φθινοπώρου στο νησί υπάρχουν λιγότεροι τουρίστες.

Βασικό συστατικό της επιτυχίας των προηγούμενων «Mamma Mia!» είχαν θεωρηθεί οι εικόνες από την Ελλάδα, με τα χαρακτηριστικά νησιώτικα μοτίβα στην πλέον εξωραϊσμένη και ελκυστική εκδοχή τους. Βέβαια, στην πραγματικότητα μόνο το πρώτο «Mamma Mia!» είχε γυριστεί στη χώρα μας, και συγκεκριμένα στη Σκόπελο. Για το επόμενο φιλμ η παραγωγή προτίμησε το αραιοκατοικημένο πλην γραφικό νησί Βις της Κροατίας – ασχέτως εάν ο θεατής έμενε με την εντύπωση ότι το σκηνικό εξακολουθούσε να βρίσκεται στην Ελλάδα, όπως στο αρχικό «Mamma Mia!».

Γι’ αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία η επιστροφή των γυρισμάτων στην Κρήτη, καθώς προτιμήθηκε το αυθεντικό τοπίο από τις απομιμήσεις και τις τεχνητές αναπαραστάσεις. Οπωσδήποτε, φαίνεται ότι γι’ αυτή την επιλογή ήταν καίρια η συμβολή του ζεύγους Χανκς – Γουίλσον, με τους όλο και πιο στενούς δεσμούς που αναπτύσσουν με την Ελλάδα.

 

 

 

 

Πρώτο Θέμα

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ