Φεστιβάλ – «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί» – Συναυλία «Τρόποι Μακρινοί»

Το θερμό χειροκρότημα του κοινού του Ηρακλείου απέσπασε η Μαρία Φαραντούρη στη συναυλία «Το ρόδον της Ανατολής» που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» στο πλαίσιο του Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, μια Ιστορία 5+1 Πολιτισμοί».

Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023 

Συναυλία «Τρόποι Μακρινοί»

Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης»

Ώρα έναρξης 21:00  (Ώρα προσέλευσης 20:30)  

Είσοδος Ελεύθερη (χωρίς προσκλήσεις)

Ποια σχέση μπορεί να έχει μια αφρικανική χώρα χωρίς καμία πρόσβαση στη θάλασσα, με ένα νησί που κυριάρχησε σε ολόκληρη τη Μεσόγειο από τα αρχαία χρόνια; Μια χώρα από καταβολής της πάμπτωχη, με την Κρήτη του πλούσιου τουρισμού, της εύφορης πεδιάδας και της υψηλής τεχνολογίας; 

Αυτή είναι η μαγεία της μουσικής. Ενώνει τα διαφορετικά και μέσα από αυτήν την ένωση επιβεβαιώνεται το αξίωμα: παρά τις διαφορές, ο πολιτισμός είναι ένας και παγκόσμιος. 

Οι Griot, οι βάρδοι από το Μάλι, με την κόρα, την άρπα με τις 21 χορδές, τραγουδούν και ιστορούνται τους καημούς του λαού της πολύπαθης χώρας τους. Στο πέρασμα των χρόνων, αυτό το όργανο κατάφερε να αυτονομηθεί, να σολάρει, να αυτοσχεδιάζει και να συμπράττει με όργανα άλλου είδους και ύφους. 

Ο Ballaké Sissoko είναι ένας Griot, που  θα ενώσει τους ρυθμούς και τη μουσική της κόρας του με τη λύρα του Ross Daly και τα όργανα άλλων άξιων μουσικών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει νέες συνθέσεις, φτιαγμένες ειδικά για την αποψινή συναυλία, παράλληλα με κομμάτια της μουσικής παράδοσης του Μάλι.

Καλλιτέχνες & Συντελεστές:  Ballaké Sissokο: κόρα, Ross Daly: λύρα, τάρχου, ραμπάμπ, Pedram Khavarzamini: τόμπακ, Χάρης Λαμπράκης: νέυ, Yasamin Shahhosseini: ούτι, Ελευθερία Δαουλτζή: κανονάκι, Παύλος Σπυρόπουλος: κοντραμπάσο

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Ross Daly

Διεύθυνση Παραγωγής: Αντώνης Αντωνακάκης, Στέλλα Βασιλάκη

Φεστιβάλ – «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί»

Διοργάνωση Δήμος Ηρακλείου – Αντιδημαρχία Πολιτισμού

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content