Φεστιβάλ – «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί» – Συναυλία των Καντινέλια

Συνεχίζονται οι επιτυχημένες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί», την Πέμπτή 31 Αυγούστου 2023 στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις», με την συναυλία των Καντινέλια.

Ώρα έναρξης 21:00 (Ώρα προσέλευσης 20:30)  || Είσοδος Ελεύθερη (χωρίς προσκλήσεις)

Δεν χρειάστηκαν πολλά χρόνια, για να βρουν τα Καντινέλια τη μουσική τους ταυτότητα. Από το 2014, που ο Θανάσης Ζήκας συναντήθηκε με την Εύη Σεϊτανίδου, η μουσική παιδεία και το όραμα και των δύο έδωσαν ισχυρή ώθηση στη φαντασία τους. Το αποτέλεσμα είναι μια ώσμωση μουσικών και μια συνεργασία οργάνων, που ξεπερνά κάθε εδαφικό και πολιτισμικό όριο. 

Η μουσική των Καντινέλια μπορεί να περιγραφεί ως μια βουκολική φαντασία με τσαμπούνες και λύρες, που αναζητά τη συνάντηση Ανατολής και Δύσης. Οδηγούμαστε έτσι σε ένα πολυπολιτισμικό ήχο, που περιλαμβάνει κάθε είδος μουσικής, φιλτραρισμένο από την προσωπική άποψη των δημιουργών του. Ένα ιδιαίτερο είδος μουσικής, που δύσκολα κατατάσσεται στις γνωστές φόρμες. 

Στην αποψινή συναυλία τα Καντινέλια συνοδεύονται από μια μπάντα που πλουτίζει και τονίζει τους ήχους και τα τραγουδίσματα.

Καλλιτέχνες & Συντελεστές:

Θανάσης Ζήκας: κιθάρα, τσαμπούνα, φωνή 

Εύη Σεϊτανίδου: κιθάρα, λύρα, beatbox, φωνή

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content