Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου στην Ιεράπετρα
Ο Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας σε συνεργασία με το ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α του Δήμου Ιεράπετρας και την Ένωση Ξενοδόχων Ιεράπετρας & Νοτιοανατολικής Κρήτης, διοργανώνει το 9οΠανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, από 19 έως 26 Οκτωβρίου 2019, στη νοτιότερη πόλη της Ευρώπης, την Ιεράπετρα.

 

Το Φεστιβάλ έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και απευθύνεται σε Ερασιτεχνικά Θεατρικά Σχήματα της Ελλάδας και του εξωτερικού, αρκεί να είναι ελληνόφωνα.

Από τις θεατρικές ομάδες που θα δηλώσουν συμμετοχή, θα επιλεγούν από την Επιτροπή Επιλογής Παραστάσεων του Φεστιβάλ επτά (7) Θεατρικά Σχήματα.

Η Κριτική Επιτροπή του Φεστιβάλ θα αποτελείται από διακεκριμένες προσωπικότητες του Θεάτρου, των Γραμμάτων και των Τεχνών.

Θα απονεμηθούν τιμητικά βραβεία Α ́, Β ́, Γ ́ Καλύτερης Παράστασης, Σκηνοθεσίας, Α ́ & Β ́ Ανδρικού Ρόλου, Α ́ & Β ́ Γυναικείου Ρόλου, Σκηνικών, Κοστουμιών, Κινησιολογίας, Μουσικής, Φωτισμού, Αφίσας, Προγράμματος και το Βραβείο Κοινού.

Το Φεστιβάλ προσφέρει δύο (2) διανυκτερεύσεις με πρωινό για τις εκτός Κρήτης διαγωνιζόμενες ομάδες (για τις ομάδες της Κρήτης μία (1) διανυκτέρευση με πρωινό) και δείπνο μετά την παράσταση σε όλες τις ομάδες.
Για κάθε ομάδα θα προσφέρονται τα παραπάνω μέχρι τον αριθμό των δεκαπέντε ατόμων – ηθοποιών και συντελεστών – τα οποία και θα πρέπει απαραιτήτως να αναφέρονται στο πρόγραμμα της παράστασης.

Στην περίπτωση που τα μέλη των ομάδων είναι πάνω από 15 ή ακολουθούν την ομάδα φίλοι και συνοδοί, έχει εξασφαλιστεί ειδική εκπτωτική τιμή.
Προσφέρεται επίσης διανυκτέρευση για δύο (2) άτομα από κάθε ομάδα για το βράδυ της απονομής. Έχει εξασφαλιστεί για όλους έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια της γραμμής: Πειραιάς – Ηράκλειο -Πειραιάς.

 

Απαραίτητα δικαιολογητικά συμμετοχής:
1. Αίτηση συμμετοχής όπου θα αναγράφεται η επωνυμία του Θεατρικού Σχήματος, ο τίτλος του έργου, ο συγγραφέας, το όνομα υπευθύνου του Θεατρικού Σχήματος με τηλέφωνα και e-mail επικοινωνίας.
2. Σύντομο βιογραφικό του Θεατρικού Σχήματος, λίγα λόγια για το έργο (μέχρι 5 γραμμές), φωτογραφίες και ονόματα των συντελεστών της παράστασης σε ψηφιακή μορφή.
3. Πρόγραμμα και αφίσα σε ψηφιακή μορφή.
4. Έγγραφη άδεια του συγγραφέα, του μεταφραστή ή της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων ή οποιουδήποτε άλλου νόμιμου φορέα.
5. DVD της παράστασης στη μορφή που αυτή θα παρουσιαστεί στο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας (ηθοποιοί, σκηνικά κοστούμια κλπ).

Η υποβολή των συμμετοχών πρέπει να γίνει το αργότερο μέχρι και τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019

(σφραγίδα ταχυδρομείου). Διεύθυνση αποστολής:

ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α – Δήμου Ιεράπετρας
(Για το Σύλλογο Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας)Δημοκρατίας 31
72200 Ιεράπετρα

e-mail: ierapetra.festival@gmail.com

Πληροφορίες:
Μάνος Γεωργαλάκης τηλ: 6937274447 Σοφία Τσαντηράκη τηλ: 6932245205

Συμμετοχές με τα παρακάτω έργα που έχουν παρουσιασθεί στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού

page2image6109056

Θεάτρου Ιεράπετρας τα 2 τελευταία χρόνια, δεν θα ληφθούν υπόψη.

«Τα μαγικά μαξιλάρια» του Ευγένιου Τριβιζά

page2image6109824

«Μάνα Μητέρα Μαμά» του Γιώργου Διαλεγμένου «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη
«Βαριέμαι» του Ρικάρντο Ταλεσνίκ
«Λέγκω, η ατιμασμένη κόρη» της Γιούλης Αποκατανίδου «Βασιλικώ Καρπώ» της Ελβίνας Μποτονάκη

«Τι φάση;» του Ματέι Βισνιέκ
«Το θαύμα της Άννυ Σάλιβαν» του Ουίλλιαμ Γκίμπσον
«Οι ηλίθιοι» του Νιλ Σάιμον
«Αλμανάκ» της Μαριάννας Κάλμπαρη
«Τρικυμία» του Ουίλιαμ Σέξπιρ
«Η δολοφονία του Μαρά» του Πίτερ Βάις
«Η γραμμή» του Ισραέλ Χόροβιτς
«Εθνικότητά μου το χρώμα του ανέμου» του Ματέι Βισνιέκ

Για την Οργανωτική Επιτροπή Ο Πρόεδρος
Μάνος Γεωργαλάκης

 ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ