Έκθεση Κωνσταντίνου Περάκη στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου
Με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης παρουσιάζεται η έκθεση με έργα του εικαστικού Κωνσταντίνου Περάκη με τίτλο «Άνθρωπος: Περιπατητής σε Αμφιλεγόμενη Πορεία». Η έκθεση παρουσιάζεται στη Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου (Βασιλική Αγίου Μάρκου), από σήμερα 6 Σεπτεμβρίου 2021 έως 15 Οκτωβρίου 2021. Την έκθεση επιμελείται η Μυρτώ Κοντομιτάκη, Μουσειολόγος και Ιστορικός Τέχνης. 

Την ημέρα της έναρξης η έκθεση θα είναι ανοιχτή από τις 19:00 έως τις 21:30.  Τις υπόλοιπες ημέρες λειτουργίας της έκθεσης το πρόγραμμα είναι ως εξής:

 

Δευτέρα – Παρασκευή: 9:00 – 14:00 και 17:00 – 21:00

Σάββατο: 9:00 – 14:00

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, από τα επιτοίχια έργα του Κωνσταντίνου Περάκη, προκύπτουν πολλά εικαστικά σενάρια, εναρμονισμένα με την ένταση της σημερινής ζωής σε όλα τα επίπεδα, από το άμεσο δομημένο και καταπατημένο φυσικό περιβάλλον μας, στο κατεστραμμένο από τους πολέμους περιβάλλον των πολυσυζητημένων και πολύπαθων μεταναστών και προσφύγων. Το πόσο «δικά μας» αισθανόμαστε τα θέματα αυτά, ενώ παράλληλα μας βάζουν σε υποψίες μιας αποκάλυψης εφάμιλλης του 1984 του Τζωρτζ Όργουελ, είναι αυτό που μαγνητίζει το θεατή. Μηνύματα κοινωνιολογικά, οικολογικά, πολιτικά κ.ά, περιμένουν απάντηση. Έκθεση σύγχρονη, καθότι ο Κωνσταντίνος Περάκης μας «κλείνει το μάτι», ενώ εμείς πασχίζουμε να αποφασίσουμε, εάν το καθένα από τα συγκλονιστικά έργα του, πρόκειται για δυστοπία, ουτοπία ή απλά τα δικά μας γνώριμα τοπία.

 

Η έκθεση παρουσιάζεται και με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Ηρακλείου.

 

Σε όλες τις εκδηλώσεις εφαρμόζονται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

 ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content