Ακροάσεις για νέα μέλη στις χορωδίες της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου

Οι Χορωδίες της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου διεξάγουν ακροάσεις για νέα μέλη στα τμήματα:

  • Παιδικής Χορωδίας (για παιδιά από 8 έως 13 χρονών)
  • Νεανικής Χορωδίας (για παιδιά και νέους από 14 έως 25 χρονών)
  • Μικτής Χορωδίας (για ενήλικες έως  γυναικείες φωνές εως 55 χρονών και ανδρικές έως 65 )

Οι ακροάσεις γίνονται στο 17ο Δημοτικό σχολείο, Δεκέλειας 2-12.

Αιτήσεις στο https://forms.gle/SRkX4PWxPugwyZJP8
Πληροφορίες στο 6974768650, κα Λένα Χατζηγεωργίου.

Οι πρόβες της Μικτής χορωδίας γίνονται κάθε Δευτέρα και Πέμπτη 20:30 – 22:00, της Παιδικής κάθε Σάββατο 12:00 – 13:00 και της Νεανικής 13:00 – 15:00.
Για τα παιδιά που δεν γνωρίζουν μουσική, παραδίνονται ΔΩΡΕΑΝ μαθήματα θεωρίας της μουσικής και Σολφέζ.

ΠΑΙΔΙΚΗ-ΝΕΑΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ
Η Παιδική – Νεανική Χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου ιδρύθηκε το 2007 από τον Νομαρχιακό Οργανισμό Πολιτισμού και Επιμόρφωσης Ηρακλείου (Ν.Ο.Π.Ε.Η.), μετά από εισήγηση του κ. Γιώργου Πιτσούλη, υπό την διεύθυνση της κα Εύας Θανάση και με καλλιτεχνικό Διευθυντή τον κ. Παναγιώτη Φουρναράκη. Στόχος της είναι η καλλιέργεια και η προβολή της μουσικής στο Ηράκλειο και εν γένει στην Κρήτη.
Μετά την υλοποίηση του σχεδίου «Καλλικράτης», η χορωδία λειτουργεί με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης – Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου. Έχει πραγματοποιήσει δεκάδες συναυλίες σε όλη την Κρήτη, με έργα μεγάλων Ελλήνων και ξένων δημιουργών, έχει συμπράξει με την συμφωνική ορχήστρα της Νομαρχίας, καθώς και με τον Στέφανο Κορκολή σε έργα του μεγάλου μας συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.
Το 2013 δημιουργήθηκε ξεχωριστό τμήμα για παιδιά ηλικίας 6 έως 12 χρονών (παιδική χορωδία) και τμήμα Νεανικής χορωδίας για μεγαλύτερα παιδιά. Το 2017 συνεργάστηκε με την ορχήστρα Νέων του Δήμου Ηρακλείου υπό την διεύθυνση της Φαίδρας Γιαννέλου. Επίσης έχει συμμετάσχει σε μαθήματα διεύθυνσης χορωδίας με τον διεθνούς φήμης Μαέστρο Μιχάλη Οικονόμου.
Από τον Οκτώβριο του 2010 την διεύθυνση της χορωδίας έχει η μαέστρος Λένα Χατζηγεωργίου. Στο πιάνο συνοδεύει ο Νίκος Κοκκίνης

ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Η Μικτή Χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου ιδρύθηκε το 2007 από τον Νομαρχιακό Οργανισμό Πολιτισμού και Επιμόρφωσης Ηρακλείου (Ν.Ο.Π.Ε.Η.), υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Π. Φουρναράκη.
Στόχος της η καλλιέργεια και η προβολή της μουσικής στο Ηράκλειο και εν γένει στην Κρήτη.

Μετά την υλοποίηση του σχεδίου «Καλλικράτης», η χορωδία λειτουργεί με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης – Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.
Έχει πραγματοποιήσει δεκάδες συναυλίες στην Κρήτη και την Ελλάδα, με έργα μεγάλων Ελλήνων και ξένων δημιουργών συμπράττοντας με σπουδαίους Έλληνες καλλιτέχνες, όπως, Μ. Φαραντούρη, Π. Πανδής, Σ. Κορκολής, Χ. Γαργανουράκης, Κ. Μακεδόνας, Γ. Κοτσιρας, Σ. Θεοδωρίδου, Ι. Φόρτη, Τ. Χριστογιαννόπουλο κ.α.

Έχει συμπράξει με την ορχήστρα της ΝΟΠΕΗ, την Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης, στο έργο Canto General, (υπό την διεύθυνση του μαέστρου Λουκά Καρυτινού) και με τον Χρήστο Λεοντή στη «Καντάτα Ελευθερίας».

Το 2017 η χορωδία, αντιπροσωπεύοντας την Κρήτη, ένωσε τη φωνή της με άλλους 1000 χορωδούς από όλη την Ελλάδα, συμμετέχοντας στην ιστορική παράσταση «Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη» στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, υπό την διεύθυνση του μαέστρου Παναγή Μπαρμπάτη.
Τα Χριστούγεννα του 2018 παρουσίασε την Λειτουργία σε Ρε μείζονα “Gloria” του A. Vivaldi.
Τον Οκτώβριο του 2021συνεργάστηκε με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κρήτης στην παράσταση   «Τα Γεγονότα» που πραγματοποιήθηκε με την συνεργασία της Εναλλακτικής Σκηνής της Λυρικής Σκηνής.
Τον Μάρτιο 2022 συμμετείχε στο Λαϊκό Ορατόριο «Άξιον Εστί» του Μ. Θεοδωράκη συμπράττοντας με την ορχήστρα Φιλαρμόνια υπό τη διεύθυνση του Μύρωνα Μιχαηλίδη.
Στο ρεπερτόριο της περιλαμβάνονται  τραγούδια από την Αναγέννηση έως και σύγχρονα.

Από τον Οκτώβριο του 2010 την διδασκαλία και διεύθυνση της χορωδίας έχει η μαέστρος Λένα Χατζηγεωργίου.
Στο πιάνο συνοδεύει ο Νίκος Κοκκίνης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content