ΚΩΣΤΑΣ Ν. ΜΠΑΓΙΝΕΤΑΣ: ΔΥΟ ΘΗΤΕΙΕΣ, ΕΝΑΣ ΣΤΟΧΟΣ

ΚΩΣΤΑΣ Ν. ΜΠΑΓΙΝΕΤΑΣ

ΔΥΟ ΘΗΤΕΙΕΣ, ΕΝΑΣ ΣΤΟΧΟΣ

«Δύο Θητείες. Ένας Στόχος» είναι ο τίτλος του νέου έργου στη συγγραφική διαδρομή  του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων Κωνσταντίνου Μπαγινέτα.
Ο γεωπόνος Κων/νος Μπαγινέτας, ο οποίος με μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στην Αγγλία ειδικεύτηκε σε θέματα Αειφορικής Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, υπηρέτησε το δημόσιο συμφέρον από τη θέση του Γραμματέα Αγροτικών Φορέων στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και σήμερα το υπηρετεί από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Στο βιβλίο, το οποίο διαρθρώνεται σε δύο ενότητες, ο συγγραφέας τολμά να παραθέσει από τη μια το στρατηγικό σχεδιασμό και τις προγραμματικές προτάσεις για την αγροτική οικονομία, τις οποίες η Νέα Δημοκρατία έθεσε στην κρίση του εκλογικού σώματος τον Ιούλιο 2019 και από την άλλη να παρουσιάσει το έργο που υλοποιήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τον πρώτο ενάμιση χρόνο διακυβέρνησης του τόπου από τη Νέα Δημοκρατία και να το συγκρίνει με τις προεκλογικές δεσμεύσεις, αποδεικνύοντας, ότι η μετάβαση από την ιδεολογική, στρατηγική και προγραμματική συζήτηση στην εφαρμογή του σχεδίου είναι δυνατή.
Η αξία του βιβλίου αυτού είναι, ότι κυρίως μας δείχνει πως το θετικό αποτέλεσμα δεν επιτυγχάνεται με κινήσεις εντυπωσιασμού αλλά με συστηματική, επίμονη και σκληρή δουλειά, η οποία με μια σειρά επιμέρους δράσεων διαμορφώνουν τις συνθήκες μιας ουσιώδους και συστηματικής θετικής αλλαγής.
ISBN 978-960-02-3760-3, Σχήμα 14x21, Σελίδες 366, Τιμή €17,00 (δεν συμπερ. 6% ΦΠΑ), Βάρος: 441gr, Έκδοση Αθήνα 2021

Ο συγγραφέας
Ο Κώστας Μπαγινέτας γεννήθηκε στη Λαμία το 1977. Σπούδασε γεωπόνος στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και συνέχισε τις μεταπτυχιακές και διδακτορικές του σπουδές στην Αγγλία σε θέματα Αειφορικής Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης. Από το 2007 ασχολείται κυρίως με θέματα επενδυτικών σχεδίων Εκσυγχρονισμού Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων (Σχέδια Βελτίωσης), Εγκατάστασης Νέων Γεωργών και Ανάπτυξης Επενδύσεων Αγροτουρισμού. Από τον Ιούλιο του 2019, με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη, τοποθετήθηκε Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Έχει συγγράψει τα βιβλία με τίτλο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 & Πρόταση Αγροτικής Ανάπτυξης για το Δήμο Λαμιέων, Αειφορική Ηγεσία σε Σχολικές Μονάδες. Θεωρητικές Προσεγγίσεις και Εμπειρική Έρευνα και Δύο χρόνια δράσης – Κώστας Μπαγινέτας – Γραμματέας Αγροτικών Φορέων ΝΔ.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content