Συναυλία αφιέρωμα σε νέους σολίστ στο ΠΣΚΗ

Κυριακή 29 Μαΐου 2022, στις 20:00, στην Αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού»

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης του Δήμου Ηρακλείου – Σ.Ο.Ν.Κ.Δ.Η. με χαρά και περηφάνια συνδιαλέγεται με νέους και πολλά υποσχόμενους σολίστες του τόπου μας. Μαζί παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα έργων από το μπαρόκ μέχρι τον Ρομαντισμό για σόλο όργανα και ορχήστρα.


Ο Αγγελής Ζαϊμάκης και η Βασιλική Γιατράκη ερμηνεύουν το Allegro από το Κοντσέρτο για δύο βιολοντσέλα και έγχορδα του Αντόνιο Βιβάλντι, ο Γιάννης Μπουφίδης το Κοντσέρτο για πιάνο και έγχορδα Hob. XVIII 11 του Γιόζεφ Χάυδν, ο Κώστας Σειραγάκης το Κοντσερτίνο για κλαρινέτο και έγχορδα του Γκαετάνο Ντονιτσέττι και ο Γιάννης Μαγειρόπουλος το Κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα KV 216 του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ. Το πρόγραμμα συμπληρώνεται με το Andante Cantabile του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι για ορχήστρα εγχόρδων.
Τη συναυλία διευθύνει ο Μίλτος Λογιάδης.

Διαβάστε περισσότερα, εδώ: https://bit.ly/3sNIcfR

Προπώληση εισιτηρίων
Η προπώληση των εισιτηρίων, αξίας 8€, 5€ και 5€ ξεκίνησε και το κοινό μπορεί να τα προμηθευτεί από:
● Το Βιβλιοπωλείο Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 09:00 – 15:00 και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 09:00 – 14:00 & 17:30 – 21:00, τηλ. 2813409247)
● Την ticketservices.gr, από εδώ: https://bit.ly/3MHOkhA
● Το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, πριν την έναρξη της εκδήλωσης

Δωρεάν στάθμευση για τους θεατές στο πάρκινγκ του ΠΣΚΗ
Για τους θεατές των εκδηλώσεων, υπάρχει η δυνατότητα δωρεάν στάθμευσης στο υπόγειο πάρκινγκ του ΠΣΚΗ, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων.

Βιογραφικά συντελεστών

Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης του Δήμου Ηρακλείου (ΣΟΝΚΔΗ)
Η ΣΟΝΚΔΗ ιδρύθηκε το 2015 με επικεφαλής τον διεθνούς φήμης μαέστρο Μίλτο Λογιάδη, εξάρχοντα τον καταξιωμένο βιολονίστα Δημήτρη Χανδράκη και εκπαιδευτές, επίσης αναγνωρισμένους καθηγητές–σολίστες. Τους Βαγγέλη Σκούρα (χάλκινα πνευστά), Σπύρο Λάμπουρα (κλασσικά κρουστά), Κώστα Τζέκο (κλαρινέτο), Βασίλη Πριόβολο (φαγκότο),  Κώστα Σακαρέλη (όμποε), Σοφία Ευκλείδου (βιολοντσέλο), Γιάννη Πετράκη (βιολί), Γιάννη Πολυχρονάκη (κοντραμπάσο) και Ανδρέα Κολπονδίνο (τρομπόνι). Όλοι έχουν υπηρετήσει στις Ορχήστρες των Χρωμάτων, Κρατική Αθηνών, της ΕΡΤ, Κρατική Θεσσαλονίκης κ.α.
Η Ορχήστρα έδωσε την πρώτη της συναυλία στις 8 Μαΐου 2016 με μεγάλη επιτυχία, ερμηνεύοντας έργα των Μουσόργκσκι, Γκριγκ, Φορέ, Μότσαρτ, Γκλουκ, Ρίλκε, Ράτερ και Χατζιδάκι σε ενορχηστρώσεις Γιώργου Κυριακάκη. Συμμετείχε σε πολύ σημαντικές επετείους, όπως το ολοκαύτωμα του Αρκαδίου, οι εκδηλώσεις μνήμης για τα 60 χρόνια από το κλείσιμο του Λεπροκομείου στη Σπιναλόγκα, το Φεστιβάλ Τέχνης και Λόγου, το Φεστιβάλ «Ταξιδεύοντας … Αγγλία» σε συνεργασία με το Μουσείο Καζαντζάκη στο πλαίσιο εορτασμού για τα 60 χρόνια από το θάνατό του κ.α. Στοχεύει τόσο στην εκπαίδευση και σύμπραξη νέων σπουδαστών μουσικής της Κρήτης με συνομηλίκους τους και με διαφορετικής ηλικίας, βαθμίδας και εμπειρίας  μουσικούς, όσο και στην απόδοση μουσικών έργων στην αρτιότερη, τεχνικά και ερμηνευτικά, δυνατή μορφή τους. Αποτελείται από ταλαντούχους και άρτια εκπαιδευμένους νέους και μας υπόσχεται πολλά για το μέλλον.

Μίλτος Λογιάδης | διευθυντής ορχήστρας
Γεννήθηκε το 1965 στην Αθήνα. Σπούδασε θεωρητικά και πιάνο στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών και Χαλανδρίου, αποσπώντας το πρώτο βραβείο και αριστείο εξαιρετικής επίδοσης. Με υποτροφία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης, συνέχισε τις σπουδές του στη Μουσική Ακαδημία του Μονάχου με καθηγητές τους Φριτς Σιέρι, Μαξ Φρέι, Χέρμαν Μίχαελ. Αποφοίτησε με διπλώματα διεύθυνσης χορωδίας και ορχήστρας και δίπλωμα Meisterklasse, επιτυγχάνοντας τον υψηλότερο βαθμό που είχε δοθεί ποτέ από την Ακαδημία. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του διορίστηκε επίκουρος καθηγητής στη Μουσική Ακαδημία του Μονάχου, αναλαμβάνοντας τη διεύθυνση της Χορωδίας των Μαδριγαλιστών. Εργάστηκε ως μόνιμος μαέστρος στην όπερα της Ουλμ.
Το 1992 επέστρεψε στην Ελλάδα, ύστερα από πρόσκληση του Μάνου Χατζιδάκι, για να συνεργαστεί με την Ορχήστρα των Χρωμάτων, έχοντας στο ενεργητικό του πολλές συναυλίες και παραστάσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Η δισκογραφία του συμπεριλαμβάνει έργα των Νίκου Σκαλκώτα, Ιάνη Ξενάκη, Γιάννη Χρήστου, Πέτρου Πετρίδη, Γιάννη Κωνσταντινίδη, Άστορ Πιατσόλα, Mάνου Xατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργου Κουρουπού και άλλων Ελλήνων και ξένων συνθετών.
Εκτός από ελληνικές ορχήστρες, έχει διευθύνει τις Ορχήστρες της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας, Εθνική Ορχήστρα της Ρωσίας, Βασιλική Φιλαρμονική Ορχήστρα του Λονδίνου, Ορχήστρα της Όπερας του Αμβούργου, Ορχήστρα Δωματίου της Βιέννης, κ.ά. Το 2015 ανέλαβε την Καλλιτεχνική Διεύθυνση της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κρήτης Δήμου Ηρακλείου. Έχει διατελέσει καλλιτεχνικός διευθυντής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και είναι καθηγητής στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, στον τομέα Διεύθυνσης Ορχήστρας.

Αγγελής Ζαϊμάκης | βιολοντσελίστας
Γεννήθηκε στο Ηράκλειο το 2006. Ξεκίνησε μαθήματα τσέλου σε ηλικία 7 ετών με τον διακεκριμένο τσελίστα Άλαν Μπλακ στην Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Το 2019 συμμετείχε σε καλοκαιρινό σεμινάριο και συναυλίες του  Μαρκ Ο’ Κόουνερ στην Βόρεια Καρολίνα και στο θερινό σχολείο της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων της Σάρλοτ. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα με  την Άνια Λέχνερ, τον Άγγελο Λιακάκη και τον Ross Daily. Έχει δώσει συναυλίες με το Zaimakis family quintet στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, στην Ελλάδα, στη Γαλλία και στην Ιταλία. Είναι μέλος της ΣΟΝΚΔΗ από την ίδρυσή της και μαθητής του ωδείου Δήμου Ηρακλείου στην τάξη της Σοφίας Ευκλείδου.

Βασιλική Γιατράκη | βιολοντσελίστα
Γεννήθηκε το 2004 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Είναι μαθήτρια του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου, με όργανο επιλογής το βιολοντσέλο, το οποίο παράλληλα διδάσκεται στο Ωδείο Δήμου Ηρακλείου, με τη διακεκριμένη μουσικό Σοφία Ευκλείδου. Σε ηλικία 9 ετών ξεκίνησε μαθήματα πιάνου και μπουζουκιού. Επιπλέον έχει λάβει μαθήματά κρουστών, κλασσικής κιθάρας και σαξοφώνου. Από το 2018 είναι μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κρήτης, με Διευθυντή τον Μίλτο Λογιάδη.

Γιάννης Μπουφίδης | πιανίστας
Ο Γιάννης Μπουφίδης γεννήθηκε στο Ηράκλειο το 2007. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία 5 ετών με την διακεκριμένη πιανίστα και παιδαγωγό Πατρίτσια Αρένας. Είναι σπουδαστής στη τρίτη Ανωτέρα Τάξη στο Σύγχρονο Ωδείο Κρήτης. Έχει πάρει μέρος σε σεμινάρια πιάνου – masterclasses με την διεθνούς φήμης πιανίστα Αλεξία Μουζά και με την διεθνούς φήμης πιανίστα και καθηγήτρια πιάνου στο Βασιλικό Κολέγιο Μουσικής του Λονδίνου, Εκατερίνα Λεμπέντεβα. Έλαβε μέρος στο διεθνές σεμινάριο Musical Odyssey 2017 και το 2018 στο σεμινάριο πιάνου που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του διεθνούς φεστιβάλ Καλαμάτας Music Days, με την Αλεξία Μουζά. Επίσης συμμετείχε, μετά από πρόσκληση του Ωδείου του Δήμου Ηρακλείου, στην συναυλία-παρουσίαση με θέμα “Βαδίζοντας στα Μονοπάτια του J.S.Bach”. Έχει παρουσιάσει ως σολίστ, με ορχήστρα δωματίου, το Κοντσέρτο για πιάνο σε Ρε Μείζονα του Γιόζεφ Χάυδν. Το 2017, μετά από πρόσκληση του Φεστιβάλ Πιάνου Ηρακλείου, παρουσίασε την σουίτα του Κλωντ Ντεμπυσσί, Children’s Corner. Το 2019, ως μέλος πιανιστικού ντουέτου με την Ροδάνθη Δασκαλάκη και συμπράττοντας με την Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης, παρουσίασε το έργο “Καρναβάλι των Ζώων” του Καμίγ Σαιν-Σανς. Το 2019 συμμετείχε ως σολίστ στην συναυλία Little Stars in Concert στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, σε σύμπραξη με την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, όπου ερμήνευσε το 3ο μέρος του Κονσέρτου για πιάνο και ορχήστρα αρ.2 σε Σι ύφεση Μείζονα του Μπετόβεν. Το 2020 κέρδισε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία έως 25 ετών στον Παγκρήτιο Διαγωνισμό Πιάνου “Αλίκη Βατικιώτη” και το 2022 συνεργάστηκε με την ορχήστρα του Βενιζελείου Ωδείου, υπό την διεύθυνση του Γιώργου Αραβίδη, στο Κονσέρτο για πιάνο KV 414 σε Λα Μείζονα του Μότσαρτ.

Κώστας Σειραγάκης | κλαρινετίστας
Γεννήθηκε στο Ρέθυμνο το 2000. Ξεκίνησε κλαρινέτο στην Φιλαρμονική Ρεθύμνου με τον Βαγγέλη Παπαδάκη και συνεχίζει στην τάξη διπλώματος με τον διακεκριμένο κλαρινετίστα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών  Κώστα Τζέκο στο Ωδείο Δήμου Ηρακλείου. Σπούδασε θεωρητικά στο Ωδείο Μονόχορδο, όπου έλαβε Πτυχίο Αρμονίας και από το 2019 σπουδάζει στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό με τους κλαρινετίστες Στάθη Kιοσόγλου, Σπύρο Τζέκο, Σπύρο Μουρίκη, Ρόναλντ βαν Σπέντονκ, Νίκο Γκίνο και Χάραλντ Χέντριξ. Είναι πρώτο κλαρινέτο της Φιλαρμονικής Εταιρίας Μάντζαρος, της Ορχήστρας του Ιόνιου Πανεπιστημίου και της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κρήτης στην οποία είναι μέλος από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της. Έχει παίξει με την Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων και το 2017 στο Ηρώδειο  με την ευρωπαϊκή ορχήστρα EL SISTEMA.

Γιάννης Μαγειρόπουλος | βιολονίστας
Ο Γιάννης Μαγειρόπουλος γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης το 2005. Ξεκίνησε μαθήματα βιολιού το 2014, αρχικά με την καθοδήγηση του Ηρακλή Θανάση, σε συν-επίβλεψη από τα τέλη του 2016 με τον Ευάγγελο Παπαδημήτρη, βιολονίστα της ΚΟΘ και στη συνέχεια, από τον Φεβρουάριο του 2020, με τον διαπρεπή Έλληνα βιολονίστα Γιώργο Δεμερτζή. Τον Ιούνιο του 2019 έλαβε το Πτυχίο Αρμονίας και τον Ιούλιο του 2021 το Δίπλωμα βιολιού. Έχει συμμετάσχει ως μέλος  νεανικών ορχηστρών σε διάφορες εκδηλώσεις. Ως μαθητής του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου μετείχε στο μουσικό σχήμα Kretaburg, ενώ από τον Φεβρουάριο του 2020 εντάσσεται στη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης του Δήμου Ηρακλείου. Κατόπιν επιλογής, τον Αύγουστο του 2019 γίνεται μέλος της Concertgebouworkest YOUNG, συμμετέχοντας σε θερινό σχολείο στο Έντε της Ολλανδίας, εγχείρημα που τελεί υπό την αιγίδα της περίφημης  Concertgebouworkest του Άμστερνταμ. Mε την Concertgebouworkest YOUNG συμμετείχε σε συναυλίες που έλαβαν χώρα στο Άμστερνταμ, στο Έντε και στις Βρυξέλλες, υπό τη διεύθυνση του Πάμπλο Ηράς-Κασάδο και με τη συμμετοχή του διεθνούς φήμης βιολονίστα Τζούλιαν Ράχλιν. Τον Δεκέμβριο του 2021 συμμετείχε  με την Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών σε ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στον Μπετόβεν, που παρουσιάστηκε στο Ηράκλειο υπό τη διεύθυνση του Μύρωνα Μιχαηλίδη. Από τον Νοέμβριο του 2019, είναι μέλος του Νέου Κρητικού Κουαρτέτου, ενός νεανικού κουαρτέτου εγχόρδων που δημιούργησε ο Γιώργος Δεμερτζής. Με το Νέο Κρητικό Κουαρτέτο έχει εμφανιστεί στα Χανιά και στο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου “Up to eight” που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη, μαζί με πολύ σημαντικούς Έλληνες μουσικούς, όπως οι Γ. Δεμερτζής, Β. Βαρβαρέσος, Σ. Παπάνας, Α. Παπανικολάου και άλλοι.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content