Ψάχνουν ποιός φταίει και διατήρησε ο Π. Πολάκης την ασυλία του

Γκρίνια στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας προκαλεί το αποτέλεσμα της ονομαστικής ψηφοφορίας για το αίτημα άρσης της βουλευτικής ασυλίας του Παύλου Πολάκη.

Σύμφωνα με την καταμέτρηση των ψήφων υπερ της άρσης ψήφισαν 80 βουλευτές από τις ΚΟ ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνικής Λύσης ενώ κατά δήλωσαν 84 με αποτέλεσμα ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας να διατηρήσει την ασυλία του, γεγονός που οφείλεται αποκλειστικά στην απουσία 88 βουλευτών της κυβερνητικής παράταξης.

Πλέον, το ερώτημα που κυριαρχεί είναι αν η αποχή των βουλευτών οφείλεται σε συντονισμένη κίνηση ή απλά προκλήθηκε απο κακό προγραμματισμό και από την χαλαρή διάθεση κάποιων βουλευτών ως προς την εκτέλεση των κοινοβουλευτικών τους καθηκόντων.

Είναι ενδεικτικό ότι από την ψηφοφορία έλλειπε το σύνολο σχεδόν των υπουργών (παρέστησαν μόνο οι Χ. Θεοχάρης και Μ. Κόνσολας) αλλά και αρκετοί από τους νεοεκλεγέντες βουλευτές που όφειλαν να είναι πιο συνεπείς με τις κοινοβουλευτικές τους υποχρεώσεις.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες το σύνολο των μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας έλαβε το απόγευμα της Τετάρτης και το πρωί της Πέμπτης δύο sms από τον γραμματέα της ΚΟ Σταύρο Καλαφάτη τα οποία τους ενημέρωναν για την ημέρα και ώρα της ονομαστικής ψηφοφορίας.

Από την άλλη πλευρά μπαρουτοκαπνισμένα στελέχη επιχειρώντας να δικαιολογήσουν την απουσία υποστηρίζουν ότι το κόμμα όφειλε να ενημερώσει πληρέστερα για την σοβαρότητα της συνεδρίασης. Προσθέτουν δε ότι πριν από την ψηφοφορία ο Π. Πολάκης μιλούσε επι σχεδόν 40 λεπτά και εξηγούν ότι οι αρμόδιοι του κόμματος θα μπορούσαν να ενεργοποιήσουν τουλάχιστον τους υπουργούς που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από κτήριο της Βουλής προκειμένου να σπεύσουν για την ψηφοφορία.

Πρέπει δε να σημειωθεί ότι το Μέγαρο Μαξίμου έχει στο κοινοβούλιο μόνιμους απεσταλμένους προκειμένου να συντονίζουν τους βουλευτές αλλά είναι άγνωστο αν για την συγκεκριμένη υπόθεση άσκησαν με επάρκεια τα καθήκοντά τους.

Αίσθηση επίσης προκαλεί το γεγονός ότι ελάχιστος αριθμός βουλευτών, ικανός όμως να αλλάξει το τελικό αποτέλεσμα, βρισκόταν στο κοινοβούλιο το μεσημέρι της Πέμπτης αλλά για άγνωστο λόγο δεν εισήλθε στην Ολομέλεια να ψηφίσει.

Να σημειωθεί ότι το αίτημα άρσης της βουλευτικής ασυλίας του κ. Πολάκη διαβιβάστηκε στην Βουλή μετά από μήνυση του δημοσιογράφου Γιάννη Κουρτάκη για συκοφαντική δυσφήμιση.

 

 

Πρώτο Θέμα

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content