Πιο πίσω πάει ο ανασχηματισμός – Κανονικά σήμερα το υπουργικό συμβούλιο

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο ανασχηματισμός δεν αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα Δευτέρα.

Αυτό σημαίνει ότι το σημερινό υπουργικό συμβούλιο που έχει προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί,  με θέμα την πορεία των έργων αποκαταστάσης των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές,  θα γίνει κανονικά. Όπως μάλιστα σχολιάζεται, θα είναι εκ των πραγμάτων και ένα τεστ για τους εμπλεκόμενους υπουργούς.

Στο ερώτημα «πότε θα γίνει ο ανασχηματισμός; Είναι θέμα ωρών ή θα απαιτηθούν κάποιες ημέρες για την οριστικοποίηση των αλλαγών;» συνεργάτης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη φέρεται να απάντησε με νόημα συμβουλεύοντας: «Strategic patience» (στρατηγική υπομονή). Προφανώς, όταν από το πρωθυπουργικό γραφείο λένε ότι χρειάζεται «στρατηγική υπομονή» εννοούν ότι ο ανασχηματισμός δεν θα ανακοινωθεί εντός των επομένων ωρών.

Κανονικά σήμερα Τρίτη το υπουργικό συμβούλιο

Κανονικά θα συνεδριάσει σήμερα,Τρίτη, το υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό, καθιστώντας σαφές ότι ο ανασχηματισμός πάει πιο πίσω και σε κάθε περίπτωση δεν αναμένεται απόψε.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, στις 11:00, θα συνεδριάσει υπό τον πρωθυπουργό, μέσω τηλεδιάσκεψης, το Υπουργικό Συμβούλιο. Στην ίδια ανακοίνωση περιγράφονται τα θέματα της συνεδρίασης και οι εισηγήσεις των αρμόδιων υπουργών, κάτι που σημαίνει ότι η αγωνία των ενδιαφερομένων… παρατείνεται.

Τα θέματα της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου είναι:

Ενημέρωση από τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, Χρήστο Τριαντόπουλο, για την πορεία αποκατάστασης των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές
Παρουσίαση από τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση του νομοσχεδίου για τη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση
Παρουσίαση από τον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη του νομοσχεδίου για τις Οργανώσεις Κοινωνίας Πολιτών και την εθελοντική απασχόληση
Εισήγηση από τον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη σχετικά με την καθιέρωση ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων προσωπικού με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου – Διαδικασία καθορισμού ανώτατου ορίου
Εισήγηση από τον Υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο για την έγκριση του αναθεωρημένου Εθνικού Σχεδίου Μεταρρυθμίσεων «Ελλάδα Μπροστά»
Εισήγηση από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή για την υπαγωγή στη διαδικασία της παρ. 1 του άρθρου 7Α του Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων Ακινήτων έργων γενικότερης σημασίας για την οικονομία της χώρας.

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content