Πέθανε ο Τάσος Νεράντζης πρώην βουλευτής της ΝΔ

Σε ηλικία 77 ετών έφυγε από τη ζωή ο επί σειρά ετών βουλευτής της ΝΔ Τάσος Νεράντζης.

Γεννήθηκε στις 3  Οκτωβρίου 1944 στη Νίκαια του Πειραιά. Σπούδασε νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και άσκησε τη δικηγορία. Υπήρξε πρωταθλητής εφήβων Ελλάδας στην επιτραπέζια αντισφαίριση το 1958, με τον ΧΑΝ Νίκαιας.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Νέας Δημοκρατίας και εξελέγη πρώτη φορά βουλευτής στην περιφέρεια Β΄ Πειραιώς με το ίδιο κόμμα στις βουλευτικές εκλογές του 1974.

Επανεκλέχτηκε το Νοέμβριο του 1989, και το 1993. Από τότε επανεκλεγόταν συνεχώς έως και τις εκλογές του Ιουνίου 2012.

Διετέλεσε γενικός γραμματέας και αντιπρόεδρος της Βουλής καθώς και μέλος της επιτροπής για την αναθεώρηση του Συντάγματος και την εξεταστική επιτροπή για την Siemens. Μέχρι το 2014 ήταν πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Στην κυβέρνηση Κωνσταντίνου Καραμανλή διετέλεσε υφυπουργός μεταφορών και επικοινωνίας (10 Μαρτίου 2004 – 15 Φεβρουαρίου 2006) καθώς και υφυπουργός ανάπτυξης (15 Φεβρουαρίου 2006 – 19 Σεπτεμβρίου 2007).

Ήταν παντρεμένος με την Ελευθερία Λέλη.

Δήλωση του Μανώλη Κ. Κεφαλογιάννη

για την απώλεια του Τάσου Νεράντζη

«Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετούμε σήμερα τον Τάσο Νεράντζη. Έφυγε από τη ζωή ένας πραγματικός φίλος, ένας πολύ καλός συνάδελφος, ένας αγωνιστής της Παράταξης. Θα λείψει στον Πειραιά που τόσο αγάπησε και υπηρέτησε σε όλη του τη ζωή.
Στην οικογένεια του εκφράζω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια.»

 

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ