Παρέμβαση Κεγκέρογλου στα διαδικαστικά του Συνεδρίου ΚΙΝΑΛ

“Πάγωμα” για λίγες μέρες των διαδικασιών για το επικείμενο συνέδριο του ΚΙΝΑΛ, “από σεβασμό στην περιπέτεια υγείας της Φώφης Γεννηματά”, πρότεινε απόψε σε ομιλία του, ο Γραμματέας της Κ.Ο του κόμματος Βασίλη Κεγκέρογλου.

Οι τρεις υποψήφιοι πρόεδροι (Λοβέρδος, Ανδρουλάκης και Καστανίδης) που βρίσκονται σε συνεννόηση για τα διαδικαστικά  και έχουν ολοκληρώσει την συλλογή των υπογραφών, ενώ έχουν διακόψει προσωρινά τις δημόσιες προεκλογικές εμφανίσεις, βλέπουν αρνητικά την όποια περίπτωση αναβολής στις διαδικασίες που έχουν αποφασιστεί στην πρόσφατη σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ.

Σημειώνουν πάντως πως, αν εμφανιστεί κάποιο τέταρτο πρόσωπο που να ενδιαφέρεται να θέσει υποψηφιότητα προέδρου «την τελευταία στιγμή», δεν θα διστάσουν να του δώσουν κάποιον χρόνο ώστε να συγκεντρώσει τις απαραίτητες υπογραφές.

Κάποιοι ερμήνευσαν την αποψινή παρέμβαση του Β. Κεγκέρογλου σαν εκδήλωση δικού του ενδιαφέροντος για την προεδρία, κάτι πάντως που ο κ. Κεγκέρογλου δεν έχει προς το παρόν επιβεβαιώσει.

Στις συζητήσεις που γίνονται στην Χαριλάου Τρικούπη, έχουν ήδη αναφερθεί ορισμένα ονόματα “δυνητικών υποψηφίων” , όπως ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο Παύλος Γερουλάνος και ο Παύλος Χρηστίδης, ενώ έγιναν αναφορές στον Γιώργο Παπανδρέου αλλά και ένα σημαντικό στέλεχος, πρώην υπουργό , ο οποίος σήμερα είναι εκτός Βουλής.

Ο Κεγκέρογλου αναζητά υπογραφές για υποψηφιότητα

Χθες το βράδυ έγινε γνωστό ότι θες, είναι ότι ο Βασίλης Κεγκέρογλου “φέρεται να θέλει να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος”.

Ο κ. Κεγκέρογλου με τηλεφωνήματα σε βουλευτές και στελέχη της ΚΕ του ΚΙΝΑΛ, ζητά στήριξη, προκειμένου να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες υπογραφές (15% των μελών της ΚΕ) για να είναι υποψήφιος.

Στόχος του είναι το «γεννηματικό μπλοκ» το οποίο αναζητά έκφραση μετά την απόσυρση της Φώφης Γεννηματά από την κούρσα και εν αναμονή των αποφάσεων του Γιώργου Παπανδρέου. Ο ίδιος, διευκρινίζει πάντως πως, εφόσον ο Γ. Παπανδρέου θέσει υποψηφιότητα, ο ίδιος θα αποσυρθεί. Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι γνωστό αν θα επιμείνει μέχρι τέλους, μετά και το μήνυμα που έστειλαν στενοί συνεργάτες της προέδρου του ΚΙΝΑΛ.

Συνεργάτες Γεννηματά: Ουδείς δικαιούται να εκφράσει την Φώφη

Χθες αργά το βράδυ, στενοί συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά,  με αφορμή τις πληροφορίες για κάθοδο Κεγκέρογλου, ξεκαθάριζαν κατηγορηματικά για μία ακόμη φορά: «Η Φώφη Γεννηματά αυτή τη στιγμή απολαμβάνει τη στήριξη όλου του ελληνικού λαού στον αγώνα που δίνει. Κανείς δεν μπορεί να εμφανίζεται στις εσωκομματικές διαδικασίες ως εκπρόσωπός της. Ουδείς μπορεί να μιλά εξ ονόματός της”.

 

 

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content