Ομιλία της Ντόρας Μπακογιάννη για την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος


«Η ΝΔ έχει αποδείξει τη περιβαλλοντική της ευαισθησία. Δεν είναι τυχαίο ότι ο σοσιαλιστής Τίμερμανς έχει χαρακτηρίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη «τον πιο πράσινο πρωθυπουργό της Ελλάδας». Διότι προχωράμε την απολιγνητοποίηση, για παράδειγμα, πολύ γρηγορότερα από οποιαδήποτε άλλη χώρα. Οι περιβαλλοντικές ευαισθησίες της ΝΔ έχουν καταγραφεί σε διάφορες αποφάσεις και νομοθετικές πρωτοβουλίες  αυτό το διάστημα» τόνισε η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας σημερα στη Βουλή, στη συζήτηση για το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο.

Επισήμανε ότι έχουμε πέντε καταδίκες του ευρωπαϊκού δικαστηρίου εξαιτίας της «περιβαλλοντικής ευαισθησίας» του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε «Δεν γίνεται σε μία ευρωπαϊκή χώρα να χρειάζονται 6, 8 χρόνια για να γίνει μια επένδυση».

Επίσης η Ντόρα Μπακογιάννη είπε ότι  δεν μπορούμε  να εθελοτυφλούμε, δεν μπορούμε να ισχυριζόμαστε ότι δεν υπάρχει τίποτα στρεβλό στον τρόπο με τον οποίο προστατεύεται το περιβάλλον σημειώνοντας ότι  «πρέπει να γίνεται έλεγχος, να υπάρχουν αυστηρές προδιαγραφές, να γίνεται σωστά και γρήγορα η δουλειά του δημοσίου το οποίο θα πρέπει να αποφασίζει σε ένα λογικό χρονικό πλαίσιο».

Τέλος η κ. Μπακογιάννη και αφού αναφέρθηκε στο  Φαράγγι της Σαμαριάς το οποίο, όπως είπε, εξαιτίας μιας πρωτοποριακής απόφασης του  Κωνσταντίνου Μητσοτάκη είναι σήμερα ένας περιβαλλοντικός θησαυρός, σημείωσε « σήμερα έχουμε την ανάγκη να προστατέψουμε και το Μπάλο και την Ελαφόνησο με αυστηρότατους όρους. Χαίρομαι όμως διότι ο φορέας διαχείρισης θα μπορεί να κάνει τη δουλειά του. Χρειαζόμαστε έναν φορέα διαχείρισης, προστασίας  αυτών των θησαυρών που έχουμε, ο οποίος θα μπορεί να παίρνει χρήματα από την ΕΕ,  ο οποίος θα μπορεί πραγματικά και αποτελεσματικά να προστατεύσει το περιβάλλον».

 ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content