Οικονόμου: Επιτομή του ολοκληρωτισμού η δήλωση Τσίπρα «θέλουμε να ξεβολέψουμε όσους στρογγυλοκάθισαν στην εξουσία χωρίς να έχουν δικαίωμα»

Επιτομή του ολοκληρωτισμού και αδιανόητη για αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτηρίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα, σε συνέντευξή του «θέλουμε να ξεβολέψουμε όσους στρογγυολοκάθισαν στην εξουσία χωρίς να έχουν δικαίωμα».

Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην Εφημερίδα των Συντακτών υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι το κόμμα του θα κερδίσει τις εκλογές όποτε και αν γίνουν.

Ακολουθεί η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου:

«Η σημερινή δήλωση του κ. Τσίπρα ότι «θέλουμε να ξεβολέψουμε όσους στρογγυλοκάθισαν στην εξουσία χωρίς να έχουν δικαίωμα», θέτει ένα τεράστιο θεσμικό και πολιτικό πρόβλημα. Τι εννοεί; Ότι η νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση με την ισχυρή βούληση του ελληνικού λαού δεν έχει δικαίωμα να κυβερνά;

Ο κ. Τσίπρας αποκαλύπτει τις πραγματικές προθέσεις και επιδιώξεις του. Η δήλωση του είναι η επιτομή του ολοκληρωτισμού και είναι αδιανόητη για αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης δημοκρατικής χώρας. Ο κ. Τσίπρας εισηγείται de facto ένα άλλου τύπου πολίτευμα, αυταρχικής μορφής, όπου δεν θα έχουν όλοι το δικαίωμα ισότιμης συμμετοχής στα κοινά. Και αυτό το πολίτευμα δεν είναι η δημοκρατία.

Οφείλω να του υπενθυμίσω ότι η δημοκρατία λειτουργεί με κανόνες και η πλειοψηφία είναι αυτή που αποφασίζει.

Κατά τα άλλα σε ότι αφορά τους χαρακτηρισμούς και τις προβλέψεις, ο κ. Τσίπρας πάντοτε θα έχει τη δυνατότητα να επικαλεστεί τη δοκιμασμένη συνταγή της ”αυταπάτης”».

 

 

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content