Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προειδοποιεί για τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών

Αιχμές για τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών άφησε από το βήμα της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θέλω λοιπόν σήμερα από το βήμα αυτό να προειδοποιήσω τους πάντες με τον πιο επίσημο τρόπο: Οι εκλογές θα γίνουν με τους ίδιους ακριβώς όρους και τις ίδιες τεχνικές προδιαγραφές που έγιναν όλες οι προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Με ελεγμένους εκλογικούς καταλόγους, με ασφαλές ηλεκτρονικό σύστημα και με τρόπο που θα διασφαλίζει απόλυτα την ομαλή διαδικασία της ψηφοφορίας. Και αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο στην περίπτωση που γίνουν τετραπλές εκλογές το Μάιο», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ότι «δεν θα διστάσουν να κάνουν τα πάντα για να παραμείνουν στην εξουσία. Όπως ακριβώς έκαναν τα πάντα για να την κερδίσουν, αναφερόμενος στα διάφορα σενάρια που ακούγονται και γράφονται για κάποιες άλλες εταιρείες που δήθεν θα αναλάβουν τις εκλογές και για κάποιες νέες προδιαγραφές που τάχα θα εφαρμοσθούν».

«Θα κάνουν τα πάντα για να μείνουν στην εξουσία»

Στην σκληρή επίθεση που εξαπέλυσε στον Πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι «δεν μπορεί να διαλυθεί η χώρα επειδή ο κ. Τσίπρας αντιλαμβάνεται ότι πλησιάζει η ώρα που θα φύγει από την εξουσία. Όσο πιο ανίκανος αποδεικνύεται ο κ. Τσίπρας στην επίλυση των προβλημάτων των πολιτών, τόσο πιο αδίστακτος γίνεται στην προσπάθειά του να διατηρήσει την εξουσία», τόνισε ο κ Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για το «σκοτεινό της διακυβέρνησης Τσίπρα που ρίχνει βαριά σκιά πάνω στη Δημοκρατία μας».

«Ο κίνδυνος για την δημοκρατία»

«Δημοκρατία σημαίνει εκλογές. Και όπως ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία με εκλογές έτσι, με εκλογές, θα φύγει από την εξουσία», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης καλώντας τις δημοκρατικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης σε ένα κοινό μέτωπο για την προστασία των θεσμών και τη διαφύλαξη της πολιτικής ομαλότητας και σταθερότητας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι η χώρα εξακολουθεί να μην μπορεί να δανειστεί από τις αγορές με συμφέροντες όρους με αποτέλεσμα κάποιοι να αρχίζουν να σιγοψιθυρίζουν ότι, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, η Ελλάδα θα αναγκαστεί να προσφύγει «σε επίσημο τέταρτο μνημόνιο για να καλύψει τις δανειακές της ανάγκες. Γιατί φυσικά άτυπο μνημόνιο υπάρχει ήδη».

Για να προσθέσει: «Πώς απαντά σε όλα αυτά η κυβέρνηση; Με τους τελευταίους σπασμούς της: Με νέα ρουσφέτια και κομματικούς διορισμούς, που πληρώνουν όλοι οι φορολογούμενοι. Με καινούργια ψέματα και κούφιες υποσχέσεις Και με μία προκλητική προπαγάνδα, που θα προκαλούσε μόνο γέλιο αν δεν έκρυβε τόσες πληγές.Εφτασαν στο σημείο να εγκαινιάσουν το μετρό της Θεσσαλονίκης …τρία χρόνια νωρίτερα. Μέχρι και εκδοτήρια σε μουσαμάδες ζωγράφισαν για να δείξουν έναν σταθμό που δήθεν είναι έτοιμος να λειτουργήσει. Σαν τα προκάτ χωριά του Στρατηγού Ποτέμκιν, έφτιαξαν μια εικονική πραγματικότητα, υποτιμώντας με τον πιο προκλητικό τρόπο την νοημοσύνη των Θεσσαλονικέων».

Πηγή: iefimerida.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ