Ο κ. Τσίπρας απόψε στο Μέγαρο μίλησε σαν… Τσίπρας, υποσχόμενος τα πάντα και άλλα τινά

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη τετραετία παρουσίασε το βράδυ της Δευτέρας στο Μέγαρο Μουσικής ο Αλέξης Τσίπρας.

Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ προλόγισε ο Νάσος Ηλιόπουλος και ο Αλέξης Τσίπρας ανέβηκε στο βήμα υπό τα… χλιαρά χειροκροτήματα των παρευρισκομένων αλλά και με τα λιγοστά συνθήματα που ακούστηκαν από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του με το γνωστό δίλημμα αν η Ελλάδα θα πάει μπροστά ή θα γυρίσει πίσω μετά τις εκλογές και αμέσως μετά προχώρησε σε ένα κρεσέντο παροχολογίας που περιελάμβανε 500.000 νέες θέσεις εργασίας για την επόμενη τετραετία (!) νέες προσλήψεις στο δημόσιο, αυξήσεις στον κατώτατο μισθό, μειώσεις στο φόρο εισοδήματος, κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης κ.ο.κ.

Όλα αυτά συνοδεύονταν μάλιστα με το γνωστό δίλημμα για τον κίνδυνο να επιστρέψουν στην εξουσία αυτοί που διέλυσαν την οικονομία, ενώ στο επίκεντρο του προγράμματός του μπήκαν και ποσοτικοί στόχοι για τον διπλασιασμό των Ξένων Άμεσων Επενδύσεων αλλά και των Εξαγωγών που εξαρτώνται όμως πλήρως από την πορεία της αγοράς, των επιχειρήσεων και των λεγόμενων θεσμικών επενδυτών. Στο επίκεντρο του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε επίσης η «εκτόξευση» της Πράσινης Ανάπτυξης αλλά και η Μεταρρύθμιση του κράτους η λειτουργία του οποίου θα ψηφιοποιηθεί πλήρως σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα.

«Για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια έχουμε την πολυτέλεια να συζητάμε για το δικό μας πρόγραμμα για την επόμενη τετραετία, που καλείται να εγκρίνει ο ελληνικός λαός και να εφαρμοστεί την επόμενη μέρα και όχι για ένα πρόγραμμα που θα κληθεί να εγκρίνει η τρόικα», είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην εκδήλωση.

Τόνισε ότι “αυτό συνέβη επειδή αυτή η κυβέρνηση έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, κάτι που δεν ήταν αυτονόητο” και ενώ κάποιοι «επίμονα πίστευαν ότι δεν θα αντέξουμε», σε αντίθεση με την πλειοψηφία του ελληνικού λαού που πίστεψε ότι μπορούμε.

Ανέφερε ότι στη δύσκολη διαδρομή, “πικράναμε κάποιους, πολλούς δυσαρεστήσαμε” και ότι είχε την ευθύνη να “βγούμε όλοι μαζί στο ξέφωτο” και κάποιοι έπρεπε να βοηθήσουν περισσότερο να μη μείνει κανείς πίσω, να μην έχουμε απώλειες. Τόνισε ότι τους καταλαβαίνει, την κόπωσή τους, το θυμό τους τη δυσαρέσκειά τους και κάλεσε να αναλογιστούν όλοι αν άξιζε τον κόπο η προσπάθεια, να μη μείνει κανείς μόνος και αβοήθητος στην κρίση και να θυμηθούν πού ήταν η χώρα πριν τέσσερα χρόνια και πού βρίσκεται σήμερα, όπου “η Ελλάδα έχει ξανά ανοιχτό το δρόμο μπροστά της”. “Τώρα μπορούμε να δώσουμε ανάσα σε όσους έβαλαν πλάτη στα δύσκολα. Τώρα η πατρίδα μας δεν χρειάζεται πια σχέδια μάχης ή σχέδια διαχείρισης της κρίσης και της καταστροφής”, υπογράμμισε.

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ βασίζεται σε τέσσερις πυλώνες:

1. Ανάπτυξη για όλους, αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

2. Νέες ποιοτικές δουλειές με αυξημένους μισθούς

3. Δικαιότερη φορολογία, δημοκρατικό και αποτελεσματικό κράτος

4. Αλληλεγγύη και ασφάλεια για την κοινωνία.

 

Πρώτο Θέμα

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ