Ντέρμπι οι εκλογές στο ΚΙΝΑΛ – Ξεσηκώνονται πανελλαδικά οι Παπανδρεϊκοί
Σε σκληρό ντέρμπι ανάμεσα σε τρεις υποψηφίους δείχνει να εξελίσσεται η εκλογική αναμέτρηση για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από την πανελλαδική δημοσκόπηση της GPO για «Τα Νέα Σαββατοκύριακο».

Από την πρώτη έρευνα της GPO προκύπτει ότι καλύτερη θέση στην προεκλογική αφετηρία έχει ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος καταγράφει προβάδισμα τόσο ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ (στις εθνικές κάλπες του 2019) όσο και μεταξύ του συνόλου των ψηφοφόρων που προτίθενται να ψηφίσουν στις εσωκομματικές κάλπες. Ακολουθούν ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Νίκος Ανδρουλάκης, αλλά με διαφορές που αφήνουν ανοικτό το αποτέλεσμα για κάθε θέση στην αρχική τριάδα.

Οι άλλοι τρεις υποψήφιοι (Παύλος Χρηστίδης, Παύλος Γερουλάνος και Χάρης Καστανίδης) κινούνται σε μονοψήφια ποσοστά, που μπορεί ωστόσο να παίξουν τον ρόλο τους στο τελικό αποτέλεσμα είτε παραμείνουν στην κούρσα έως τις 5 Δεκεμβρίου είτε αποχωρήσουν νωρίτερα.

Πανελλήνιος ξεσηκωμός των Παπανδρεϊκών

Yποστηρικτές και φίλοι της υποψηφιότητας του Γιώργου Παπανδρέου για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, θα πραγματοποιήσουν σήμερα Κυριακή στις 12 το μεσημέρι ταυτόχρονη συνάντηση σε κάθε νομό της χώρας.

Οι συναντήσεις αυτές γίνονται «εν είδει αυτοργάνωσης», όπως τονίζει χαρακτηριστικά στέλεχος που βρίσκεται κοντά στον πρώην πρωθυπουργό στο protothema.gr. Θα υπάρξουν ομιλίες, συντονισμός τοπικών δράσεων αλλά θα τεθεί και η ατζέντα του επόμενου διαστήματος  ενόψει των εσωκομματικών εκλογών του Δεκεμβρίου . Στις περισσότερες περιοχές, θα συμμετέχουν και μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, κυρίως νέα άτομα. Ο συντονισμός γίνεται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι υποστηρικτές του πρώην πρωθυπουργού,  η έναρξη της πολιτικής και οργανωτικής προσπάθειας στήριξης του Γιώργου Παπανδρέου γίνεται σε ίδια ημερομηνία και ώρα, για να δοθεί ένα μεγάλο μήνυμα, πέρα από της αυτο-οργάνωσης, το μήνυμα της συλλογικότητας.

Δείτε κάποιες από τις αφίσες:

Ν. Ανδρουλάκης: Απαιτείται ανανέωση και αξιοπιστία

«Κοιτάω μπροστά και μπροστά υπάρχει μόνο ένας στόχος. Να μεγαλώσει η Δημοκρατική Παράταξη, το ΠΑΣΟΚ, και να την τιμήσει ο ελληνικός λαός μέσα από ένα σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα ανάταξης της οικονομίας, με μια ανταγωνιστική, ανθεκτική παραγωγική βάση σε ένα αειφόρο πλαίσιο και με ισχυρό κοινωνικό κράτος που θα αντιμετωπίσει τις αυξημένες κοινωνικές ανισότητες», ανέφερε ο Ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Αντέννα και στους δημοσιογράφους Νίκο Ρογκάκο, Παναγιώτη Στάθη και Ηρώ Ράντου.

«Η οικονομική κρίση δημιούργησε μια κοινωνία χαμηλών προσδοκιών. Η Ελλάδα χρειάζεται, σήμερα, περισσότερες ευκαιρίες, ιδιαίτερα οι ευάλωτοι πολίτες και οι νέοι» σημείωσε, θέτοντας ως προτεραιότητες μια ανταγωνιστική και πράσινη οικονομία κι ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος, με ποιοτική δημοκρατία και ισχυρούς δημοκρατικούς θεσμούς. Φέρνοντας ως παράδειγμα τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, ο κ. Ανδρουλάκης πρότεινε να αξιοποιηθούν προς αυτή την κατεύθυνση, όπως γίνεται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. «Στην Ελλάδα έχουμε μια συντηρητική κυβέρνηση που δεν αξιοποιεί σωστά τους ευρωπαϊκούς πόρους. Τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης πάνε σε λίγους. Αυτό πρέπει να αλλάξει και αυτή θα είναι η προσπάθεια μου».

 

 

 

 ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content