Νέα δημοσκόπηση: Αυτοί είναι οι πιο δημοφιλείς υπουργοί

Η αξιολόγηση των υπουργών της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη συμπεριλαμβάνεται στη δημοσκόπηση που διενήργησε η Metron Analysis και δημοσιεύεται στο Βήμα της Κυριακής.

Σύμφωνα με την έρευνα, τα δύο σημαντικότερα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες είναι αφενός η οικονομία και η ακρίβεια και αφετέρου η πανδημία και η υγεία. Είναι χαρακτηριστικό πως το 60% των ερωτηθέντων θεωρεί ως σημαντικότερο πρόβλημα είτε την ακρίβεια και την οικονομία είτε την πανδημία και την ιατρική περίθαλψη, ενώ μόλις το 6% θεωρεί ως σημαντικότερο πρόβλημα την εξωτερική πολιτική.

Οι υπουργοί της κυβέρνησης που καταλαμβάνουν τις δύο πρώτες θέσεις με τις περισσότερες θετικές γνώμες από τους πολίτες, είναι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης. Και οι δύο διαχειρίζονται χαρτοφυλάκια που δεν σχετίζονται με τα δύο βασικά προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο υπουργός Τουρισμού και πρώην υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Δένδιας συγκεντρώνει ποσοστό 19%, ο Κυριάκος Πιερρακάκης 14% και ο Βασίλης Κικίλιας 9%. Ακολουθούν οι Άδωνις Γεωργιάδης, Χρήστος Σταϊκούρας, Νίκος Χαρδαλιάς κ.ά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content