Μητσοτάκης κατά Τσίπρα και Γεννηματά στη δευτερολογία του

«Ήρθα σε προ ημερησίας συζήτηση που προκάλεσε η κυρία Γεννηματά και πρέπει να σας πω ότι θεωρώ άκομψο, όταν προκαλείς τέτοια συζήτηση, να απουσιάζεις απ’ όλους τους ομιλητές. Κάποια στιγμή θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι, αν θέλουμε να κερδίσουμε τον σεβασμό στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, θα πρέπει να τηρούνται οι κανόνες απ’ όλους» είπε στη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός, «φωτογραφίζοντας» την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής.

Και συνέχισε: «Ήρθα και τοποθετήθηκα στην πρωτολογία μου, κάνοντας απόπειρα να μην διαφωνήσουμε με στοιχεία πραγματικότητας, ώστε να έχουμε ελάχιστο πλαίσιο συνεννόησης. Τι εισέπραξα;

– Από την κυρία Γεννηματά μαξιμαλισμό

– Από τον κ. Τσίπρα μηδενισμό

– Από τον κ. Κουτσούμπα αρνητισμό

– Από τον κ. Βελόπουλο λαϊκισμό

– Από τον κ. Βαρουφάκη σουρεαλισμό

Συνεχίζω με τον ελληνικό λαό στον μόνο δρόμο που γνωρίζω, τον ρεαλισμό».

Ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην ομιλία της Φώφης Γεννηματά, είπε: «Σε αυτήν την αίθουσα συγκρούεται ο κόσμος του πολιτικού βερμπαλισμού με τον κόσμο του ρεαλισμού. Διαβάσατε μία έτοιμη ομιλία σαν να μην ακούσατε τίποτα από όσα είπα. Οι προτάσεις σας ήταν “τα κάνατε όλα λάθος, λύσεις είναι οι προσλήψεις και τα λεφτά”. Το περιεχόμενό της ομιλίας σας μου θύμισε τον κ. Τσίπρα, χωρίς όμως το ταλέντο στο ψέμα και στον λαϊκισμό».

«Μπίζνες από το Μαξίμου, είπατε κυρία Γεννηματά. Σαν να ακούω τον κ. Τζανακόπουλο. Αν έχετε κάτι, να μιλήσετε με στοιχεία» προσέθσε.

Και συνέχισε, αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ.Τσίπρας είπε λίγο ή πολύ ότι όλα τα έχουμε κάνει θάλασσα και ότι αυτή είναι η αλήθεια. Μας δείξατε έναν χάρτη που δείχνει κόκκινη την Ελλάδα αυτή την εβδομάδα. Εγώ περιέγραψα τα στατιστικά στοιχεία των 13 μηνών και τη συνολική αντιμετώπιση της πανδημίας. Οταν μιλάτε για δραστική αποτυχία της χώρας στην αντιμετώπιση της πανδημίας πρέπει να είστε πιο προσεκτικός. Αν δεν είχαμε κλείσει τον Ιανουάριο, είμαστε απολύτως βέβαιοι πως η αύξηση θα ήταν επιθετική και δεν θα μπορούσε να διαχειριστούμε την κρίση. Επρεπε να πάρουμε τα μέτρα τότε και τα πήραμε νωρίτερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

«Και επειδή υπήρχε κούραση οι πολίτες δεν συμμορφώθηκαν όπως στην αρχή της πανδημίας. Αυτή τη στιγμή ο κουρασμένος πολίτης είναι πολύ πιο εύκολο να ξεχάσει τη μάσκα του ή να πάει στο σπίτι ενός φίλου και να πιει ένα καφέ χωρίς να τηρεί τα μέτρα προστασίας. Δεν ήμουν σύμφωνος με την απαγόρευση στις διαδημοτικές μετακινήσεις, ήταν όμως πρόταση της επιτροπής. Συμφωνείτε κύριε Τσίπρα με την εισήγηση των ειδικών να ανοίξει το λιανεμπόριο με αυτά τα μέτρα; Πείτε κάτι συγκεκριμένο επιτέλους να συμφωνήσουμε και να βγούμε να το πούμε στους πολίτες. Στις 2 Νοεμβρίου είπατε πως ο κ. Μητσοτάκης πουλάει ελπίδα, λέγοντας πως έχει εξασφαλίσει και μάλιστα δωρεάν ένα εμβόλιο που δεν έχει καν ανακαλυφθεί. Υπονομεύατε την προσπάθεια της χώρας. Και τώρα έρχεστε και λέτε θέλουμε και άλλα εμβόλια» τόνισε.

«Τώρα τι λέτε; Λέτε ότι χρειαζόμαστε περισσότερα εμβόλια και μας λέτε να κάνουν εμβόλια ηλικιωμένοι, ευπαθείς και ενεργός πληθυσμός. Μα τι ωραία. Πως το σκεφτεήκατε αυτό, κ. Τσίπρα; Βεβαίως και αν είχαμε τα εμβόλια, θα τα κάναμε. Το ζήτημα είναι πώς σχεδιάζουμε τους εμβολιασμούς με βάση τις προμήθειες που έχουμε. Αυτή η προτεραιοποίηση καθορίζεται από την επιτροπή που έκρινε πως θα κινηθούμε. Αλλά δεν μπορείτε να έρχεστε εδώ και να λέτε ότι κακώς δεν έχουμε περισσότερα εμβόλια και να αφήνετε υπονοούμενα ότι κάποιες χώρες πήραν από την πίσω πόρτα εμβόλια. Πηγαίνετε να το πείτε στην κυρία Μέρκελ που το έχει διαψεύσει. Αν έχει περισσότερα εμβόλια, γιατί είναι πίσω από εμάς; Πού γνωρίζετε ότι υπάρχει ευρωπαική χώρα που έχει αγοράσει περισσότερα εμβόλια από αυτά που τους αναλογούν από την ευρωπαίκή κατανομή;» συνέχισε, απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα.

«Πολύ σύντομα θα έχουμε περισσότερα εμβόλια απ’ όσα χρειαζόμαστε. Εχουμε πρόβλημα χρονισμού και αυτό ανέδειξα μέσα από την αποτυχία της ΕΕ να ακολουθήσει τους ρυθμούς του Ισραηλ ή της Βρετανίας. Αυτή είναι η κατάσταση και σταματήστε να αφήνετε υπονοούμενα ότι θα μπορούσαμε να έχουμε περισσότερα εμβόλια. Εισηγείστε να αγοράσουμε από την Ρωσία; Πείτε το. Ξέρετε αν υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια από την Ρωσία; Μπορώ να σας πω ότι δεν υπάρχουν. Και να θέλαμε να αγοράσουμε και να πάρουμε το ρίσκο να παρακάμψουμε την ευρωπαίκή διαδικασία, μπορώ να σας πω ότι δεν υπάρχουν επαρκείς ποσότητες που να έκανε το ρίσκο να αξίζει και σταματώ εδώ»συμπλήρωσε.

«Προχωρούμε σε σελφ τεστ. Τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων θα διασφαλιστούν. Κανείς δεν πρέπει να νιώθει ανασφάλεια, αν βγει το τεστ θετικό. Αν θέλουμε να έχουμε εικόνα με μαζικά τεστ, άλλη λύση πλην σελφ τεστ δεν υπάρχει. Είμαι πεπεισμένος ότι κάνουμε το σωστό. Θα ανοίξουμε τα σχολεία, όταν θα έχουμε εξασφαλίσει πρώτα για μαθητές λυκείου και στην συνέχεια για τους υπόλοιπους ότι θα κάνουν ένα δωρεάν τεστ την εβδομάδα» ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός.

Και συνέχισε, απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα: «Σταματήστε να κουνάτε το χέρι για εμάς που διπλασιάσαμε τις κλίνες και κουνάτε το δάχτυλο, γιατί σε υγειονομική κρίση υπάρχουν όντως κάποιοι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Η κατάσταση επί των ημερών σας χωρίς πανδημία ήταν χειρότερη. Στο ζήτημα ΜΕΘ πρέπει να είστε πολύ πιο προσεκτικός».

«Εχω την εντύπωση ότι υπάρχουν κόμματα που τρέφονται από την πανδημία. Που θεωρούν ότι, όσο υπάρχει, θα έχουν αντιπολιτευτικό όπλο για μόνιμη κριτική. Ξέρετε, κ. Τσίπρα, κάποτε οι αντιμνημονιακοί έμειναν χωρίς μνημόνια με το νταούλι στο χέρι. Να ξέρετε ότι και οι κορωνοκάπηλοι θα μείνουν χωρίς κορωνοϊό. Και τότε τι θα γίνετε κ. Τσίπρα χωρίς βαρβάρους. Για τα “Τραπεζάκια έξω”, στον δίσκο αυτό υπάρχει και ένα τραγούδι ακομα. Το Τσάμικο που συμπεριλαμβάνει τον στίχο: η Ελλάδα που αντιστέκεται, η Ελλάδα που επιμένει και όποιος δεν καταλαβαίνει δεν ξέρει που πατά και που πηγαίνει. Να είστε καλά που μας το θυμίσατε, γιατί σας ταιριάζει απολύτως» κατέληξε στη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός.

 

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ