Μητσοτάκης για Τσίπρα και εκλογές: Οι γαλοπούλες δεν βιάζονται να έρθουν τα Χριστούγεννα
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ ερωτηθείς για πρόωρες εκλογές απάντησε πως η κυβέρνηση θα εξαντλήσει τη συνταγματική της θητεία, φάνηκε, ωστόσο, βέβαιος ότι η ΝΔ θα κερδίσει όποτε και αν αυτές γίνουν.

Χαρακτηριστικά ο κ.Μητσοτάκης είπε «κι επειδή προφανώς προσβλέπω σε νίκη στις επόμενες εκλογές, σχεδιάζουμε το μέλλον της πατρίδας μας σε ορίζοντα δεκαετίας.
Ξέρω ότι πάντα θα υπάρχει η συζήτηση για πρόωρες εκλογές όμως θα ήθελα να μείνετε στις δικές μου διαβεβαιώσεις.
Αυτό που ξέρω είναι ότι «Κατά κανόνα οι γαλοπούλες δεν βιάζονται να έρθουν τα Χριστούγεννα», είπε χαρακτηριστικά, υπονοώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ζητάει εκλογές γιατί ξέρει ότι θα τις χάσει.

Ερωτηθείς για το τι θα συμβεί αν στις επόμενες εκλογές η ΝΔ δεν έχει αυτοδυναμία απάντησε: «Θα διεκδικήσουμε την αυτοδυναμία και στην πρώτη κάλπη. Αν δεν την πετύχουμε η χώρα θα οδηγηθεί σε δεύτερες εκλογές. Η απλή αναλογική δεν επιτρέπει ουσιαστικά το σχηματισμό κυβέρνησης παρά μόνο με συνεργασία πρώτου με δεύτερου κόμματος κάτι το οποίο αποκλείω κατηγορηματικά».

Απαντώντας σε ερώτηση του iefimerida και του Αγγελου Μόσχοβα, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Ποτέ δεν σκέφτηκα πρόωρες εκλογές. Τι θα είχα να κερδίσω από πρόωρες εκλογές; Εχουμε ισχυρή αυτοδυναμία, οι πρόωρες εκλογές είναι πολιτικός τακτικισμός. Είμαι πολύ αισιόδοξος και για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Οταν φτάσουμε στο τέλος της τετραετίες οι συνθήκες θα είναι κατάλληλες.
Δεν φαντάζομαι ότι πολλοί Ελληνες θέλουν να κυβερνήσει ο κ. Τσίπρας με τον κ. Βαρουφάκη και να ζήσουμε αυτά που έγιναν το 2015», είπε ο πρωθυπουργός, θέτοντας, ουσιαστικά, το δίλημμα των επόμενων εκλογών για επιστροφή στην αστάθεια του 2015 με ΣΥΡΙΖΑ ή σταθερή κυβέρνηση με ΝΔ.

Απαντώντας σε επόμενη ερώτηση σχετικά με την απλή αναλογική ο κ. Μητσοτάκης είπε «Θα διεκδικήσουμε την αυτοδυναμία από την πρώτη κάλπη»

 

 ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content