Η Φώφη όρισε Συντονιστή Οικονομίας στο ΚΙΝΑΛ το Νίκο Χριστοδουλάκη

Τον πρώην υπουργό Οικονομίας επί κυβέρνησης Κώστα Σημίτη, Νίκο Χριστοδουλάκη έχρισε συντονιστή των θεμάτων Οικονομίας του ΚΙΝΑΛ η Φώφη Γεννηματά.

Η απόφαση κατ’ αρχήν ελήφθη καθώς οι Γραμματείς των Τομέων Οικονομικών και Ανάπτυξης του Κινήματος Αλλαγής είναι υποψήφιοι βουλευτές.
Ωστόσο, η επιλογή του κ. Χριστοδουλάκη ενός εκ των πλέον επιφανών εκπροσώπων του «εκσυγχρονιστικού ρεύματος» στο ΠΑΣΟΚ και με εμπειρία στο υπ. Οικονομίας και Ανάπτυξης, εκπέμπει και ένα «σήμα» διεύρυνσης. Ιδίως μετά την απομάκρυνση του Ευάγγελου Βενιζέλου και την αντίδραση του Κώστα Σημίτη που δήλωσε «οργισμένος και κεραυνοβολημένος» κρίθηκε ότι στο πρόσωπο του κ. Χριστοδουλάκη μπορούν να αμβλυνθούν οι δυσαρέσκειες στην τελική ευθεία προς την κάλπη.

Η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ

Με απόφαση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά, ο Καθηγητής Οικονομικών και π. Υπουργός Νίκος Χριστοδουλάκης, αναλαμβάνει το συντονισμό των θεμάτων Οικονομίας του Κινήματος Αλλαγής.

Σημειώνεται ότι οι Γραμματείς των Τομέων Οικονομικών και Ανάπτυξης του Κινήματος Αλλαγής είναι υποψήφιοι βουλευτές.

Ποιος είναι ο Νίκος Χριστοδουλάκης

Γεννήθηκε στα Χανιά το 1952. Σπούδασε Ηλεκτρολόγος μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (1975) και συνέχισε τις σπουδές του με μεταπτυχιακό και διδακτορικό (1984) στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ. Ήταν παρών στα γεγονότα του Πολυτεχνείου το 1974.

Εργάστηκε σε τεχνικές εταιρίες και δίδαξε σε ΤΕΙ, στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας, στο London Business School και στο Centre for Economic Policy Research του Λονδίνου, στο Πανεπιστήμιο Καρόλου της Πράγας, στο Ινστιτούτο Tinbergen του Άμστερνταμ και στο Πανεπιστήμιο της Κύπρου.

Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας (1993-1996) και οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού (1996).

Από το 1996 ως το Μάρτιο του 2000 ήταν Υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για τον Προϋπολογισμό και τη διαχείριση του Δημόσιου Χρέους (περίοδος κρίσιμη για την είσοδο της χώρας στην Ευρωζώνη).

Στη συνέχεια διετέλεσε Υπουργός Ανάπτυξης στο διάστημα 2000-2001 και Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών στο διάστημα 2001-2004.

Επίσης, διετέλεσε υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης στην υπηρεσιακή κυβέρνηση Θάνου που οδήγησε τη χώρα στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015.

Είναι Καθηγητής Οικονομικής Ανάλυσης στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Πηγή: iefimerida.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ