Γιάνης Βαρουφάκης: Εχουμε μπεί στο τέταρτο και πιο τοξικό μνημόνιο

Τον περασμένο Αύγουστο η Ελλάδα μπήκε στο χειρότερο και πιο τοξικό τέταρτο μνημόνιο, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι το 2060, δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Κληθείς να σχολιάσει τον πρώτο μεταμνημονιακό προϋπολογισμό της κυβέρνησης, ο πρώην ΥΠΟΙΚ είπε πως όταν η πραγματικότητα απέχει από την προπαγάνδα και ότι, στον βαθμό που βλέπουμε σήμερα, συνειδητοποιείς ότι είμαστε σε αδιέξοδο.

Στη συνέντευξή του, ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε ο ίδιος ετοιμάζεται για τις εθνικές εκλογές αλλά και για τις ευρωεκλογές ενώ σημείωσε ότι το κόμμα του δεν αποκλείει κανέναν από συνεργασίες. Ξεκαθάρισε πάντως ότι θέλει να ξεφύγει από τον παλαιοκομματικό τρόπο λειτουργίας.

«Όποιος θέλει να έρθει να συζητήσουμε αν συμφωνήσουμε στο 70% θα συμπορευτούμε. Δεν θα κάνουμε συμμαχία στην βάση του να εκλεγούμε αλλά του αν συζητήσουμε τι πρέπει να κάνουμε για αυτόν τον τόπο. Δεν μας αφορούν οι συνιστώσες που έχουμε δει στο παρελθόν να συγκλείνονται για να εκλεχτούν», συμπλήρωσε.

Είπε τέλος ότι αν to 2015 είχε την υποστήριξη του Τσίπρα μέχρι το τέλος θα είχε επιτευχθεί η αναδιάρθρωση χρέους αλλά ότι εκείνος αποφάσισε ότι θα τα βρει με την κα Μέρκελ στο πλαίσιο της εφαρμογής ενός τρίτου μνημονίου.

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ