Εισήγηση του Μάξιμου Σενετάκη στη Βουλή για την Πράσινη Μετάβαση

Τη σημασία της συμμετοχής Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Κοινωνίας των Πολιτών στην διαδικασία της Πράσινης Μετάβασης, ανέδειξε ο Βουλευτής ΝΔ κ. Μάξιμος Σενετάκης κατά την ψήφιση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο οποίο ήταν εισηγητής για λογαριασμό της πλειοψηφίας.

Ο κ. Σενετάκης τόνισε πως το Νομοσχέδιο συνιστά άλλον έναν κρίκο στην αλυσίδα σημαντικών θεσμικών παρεμβάσεων που η κυβέρνηση της ΝΔ πραγματοποιεί. Μια κεντρική στρατηγική επιλογή βιώσιμης ανάπτυξης, για την οποία η ΝΔ είχε μιλήσει προεκλογικά και υλοποιεί μετεκλογικά.

Ο βουλευτής της ΝΔ εξέφρασε την απογοήτευση του για τη στάση της αντιπολίτευσης όχι μόνο να μην στηρίξει μια συλλογική προσπάθεια, αλλά να επιχειρήσει να διαστρεβλώσει συνειδητά, το νόημα και σε αρκετές περιπτώσεις το περιεχόμενο σημαντικών άρθρων του Νομοσχεδίου. 

“Κατά τη συζήτηση” είπε ο κ. Σενετάκης “δεν ακούστηκε πουθενά, τί καλύτερο θα μπορούσαμε να ψηφίσουμε για να αλλάξουμε την περιβαλλοντική συνείδηση των Ελλήνων – κάτι που αρκετά κόμματα ισχυρίζονται ότι αγωνίζονται να πετύχουν. Για άλλη μια φορά εκφράστηκε ένας αρνητισμός, μια αφοριστική διάθεση, και το πιο αντιπαραγωγικό, εσκεμμένη διαστρέβλωση νοήματος, δυστυχώς και περιεχομένου συγκεκριμένων άρθρων.” και συμπλήρωσε:

“Σε τι αποσκοπεί μια τέτοια πολιτική στάση είναι ανεξήγητο, όταν η Ελλάδα έχει παράγει τα διπλάσια αποβλήτων από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο, όταν η ενεργειακή αξιοποίηση αστικών στερεών αποβλήτων στην Ευρώπη αντιπροσωπεύει το 25 με 30% και στην Ελλάδα μόλις το 1,5%, όταν θάβουμε το 80% των αποβλήτων, ενώ θα πρέπει να καταφέρουμε να θάβουμε το 10% όταν μπορούμε να αυξήσουμε την παραγωγή από ΑΠΕ, από τη στιγμή που οι κλιματολογικές συνθήκες της χώρας την ευνοούν”.

Και ο κ. Σενετάκης έκλεισε την εισήγηση του λέγοντας: “Όποια κι αν είναι η εξήγηση αυτής της στάσης, η ουσία είναι ότι ο κόσμος προχωρά με ταχείς ρυθμούς. Η προστασία του περιβάλλοντος είναι στο επίκεντρο της παγκόσμιας συζήτησης. Η βιώσιμη ανάπτυξη είναι ένα παγκόσμιο στοίχημα. Η Ελλάδα δεν μπορεί να μην παρακολουθήσει τις εξελίξεις. Δεν μπορεί να μείνει πίσω. Πρέπει να τρέξει να καλύψει το χαμένο έδαφος. Θεωρώ ότι με το παρόν νομοσχέδιο δημιουργείται το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος για αυτό και το υπερψηφίζουμε.”

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ