Διάστρεμμα στο πόδι έπαθε ο Ν. Ανδρουλάκης παίζοντας μπάσκετ

Χαμόγελα έφερε στη Χαριλάου Τρικούπη η χθεσινή έναρξη του φεστιβάλ για τη συμπλήρωση 48 ετών από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, καθώς μετά από αρκετό καιρό, ήταν έντονη η παρουσία ανθρώπων νεότερης ηλικίας στο Ζάππειο.

Από το απόγευμα της Παρασκευής, ήταν σε εξέλιξη διάφορες αθλητικές δραστηριότητες μεταξύ των οποίων, πινγκ πονγκ, μπάσκετ, κωπηλασία, μαθήματα αυτοάμυνας, παρκούρ κ.α. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν θεματικά τραπέζια που έδιναν απαντήσεις σε καίριους προβληματισμούς όπως την εργασία, την οικονομία, την έμφυλη βία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την κοινωνική κατοικία.

Πιο συγκεκριμένα, στο αίθριο του Ζαππείου πραγματοποιήθηκε θεματικό τραπέζι διαλόγου για την εργασιακή επισφάλεια των νέων με τη συμμετοχή ακαδημαϊκών, νομικών, εκπροσώπων της ΓΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ. Σε παρέμβαση του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής κ. Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε ότι «είμαστε εδώ για να αγκαλιάσουμε τις αγωνίες, όχι μόνο της νέας γενιάς, αλλά όλων των Ελληνίδων και των Ελλήνων, γιατί όλοι κωπηλατούμε στο ίδιο καράβι. Και πρέπει όλες οι γενιές να δώσουν μία μάχη με τη φωνή της λογικής και της αξιοπρέπειας. Τα προβλήματα όσο αφήνουμε το χρόνο να περνά, τόσο διογκώνονται και οι όποιες λύσεις θα είναι πολύ δυσκολότερες με αυτές που έχουμε σήμερα στο τραπέζι των αποφάσεων. Και ας θυμηθούμε πώς ξεκίνησε η χιλιετηρίδα που ζούμε σήμερα. Είχαμε πολλές επιλογές στο τραπέζι και κάναμε όλα τα λάθη που μας οδήγησαν στο μνημόνιο παρόλο, που κάποιοι σήμερα συνεχίζουν να κάνουν τους Πόντιους Πιλάτους».

Ένας 16χρονος graffiti artist, ο Κωνσταντίνος Χαρασανάκης,αποτύπωσε με εναλλακτικό τρόπο τον πράσινο ήλιο. Όταν μάλιστα το είδε ο Νίκος Ανδρουλάκης, σχολίασε πως «ο Ήλιος του ΠΑΣΟΚ επέστρεψε».

Η πρώτη μέρα του φεστιβάλ έκλεισε με stand up comedy από ταλαντούχους ηθοποιούς και. ακολούθησε πάρτι με μουσική στον εξωτερικό χώρο.

IMG_8705
IMG_8691

Ο τραυματισμός του Νίκου Ανδρουλάκη

Στον πρώτο αγώνα μπάσκετ 5×5 στα γηπεδάκια, που είχαν στηθεί στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου, συμμετείχαν ο Πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης και ο Γραμματέας της ΚΠΕ, Ανδρέας Σπυρόπουλος μαζί με άλλα στελέχη του κόμματος. Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, υπέστη έναν ελαφρύ τραυματισμό στο πόδι. Άμεσα του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αργότερα αποχώρησε. Σύμφωνα με πληροφορίες, επισκέφθηκε για προληπτικούς λόγους το νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ότι είχε πάθει ένα σοβαρό διάστρεμμα.

Ανδρουλάκης: Έπαθε διάστρεμμα παίζοντας μπάσκετ στο Ζάππειο
5669102__1_
5669144

Παρά τον τραυματισμό του, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα πραγματοποιήσει κανονικά την ομιλία του που αναμένεται σήμερα Σάββατο το απόγευμα στις 19:30 στο Ζάππειο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ομιλία του θα έχει αναφορές σε θέματα Δημοκρατίας και του κράτους δικαίου, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον αγώνα αξιών και ιδεών.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ το Σάββατο
-στις 18:30 θεματική συζήτηση για την έμφυλη βία και τις γυναικοκτονίες
Κλείσιμο
-στις 19:30 ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη, Προέδρου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

 

 

Πρώτο Θέμα

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content