Αύριο Σάββατο το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ σε κλίμα έντασης και λόγω Κασσελάκη

Η δυναμική αυξημένης συμμετοχής λόγω Κασσελάκη προκαλεί εκνευρισμό στην αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει Συνεδρίου, που θα διεξαχθεί αύριο Σαββατο.

Την ώρα που δημοσιογραφικά γραφεία και αντίπαλοί του, εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ ξεσκονίζουν το αινιγματικό επιχειρηματικό παρελθόν του στις ΗΠΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης συνεχίζει να επενδύει στην εικόνα του και να διατηρεί τον απευθείας διάλογο με τους ακολούθους του στα social media.
Με ένα μπαράζ αναρτήσεων στους προσωπικούς του λογαριασμούς έχει μετατρέψει τα Χανιά σε ορμητήριο της επικοινωνιακής του αντεπίθεσης στα πυρά που δέχεται από συντρόφους και όχι μόνο.

Πατώντας στην επιτυχημένη… συνταγή της επικοινωνίας του facebook  του Παύλου Πολάκη την εξελίσσει και απαντά με βίντεο σε κάθε συκοφαντική επίθεση που έχει δεχτεί για το γεγονός ότι εργάστηκε στη Goldman Sachs, τις σεξουαλικές του προτιμήσεις και την αχλή που έχει δημιουργηθεί γύρω από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες τόσο του πατέρα του όσο και τις δικές του στο χώρο της ναυτιλίας στη Νέα Υόρκη.

Αν η ανταπόκριση του κόσμου που σημειώνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτυπωθεί και στην εσωκομματική κάλπη τότε το ζήτημα περιπλέκεται σημαντικά, παραδέχονται έμπειρα στελέχη που βλέπουν ότι η δυναμική που έχει αναπτυχθεί γύρω από το πρόσωπό του δεν ανακόπτεται ακόμη κι όταν ο μη «επαγγελματίας πολιτικός», όπως δηλώνει, πέφτει σε ατοπήματα.

Ωστόσο είναι σαφές σε όλους ότι είναι άλλο πράγμα τα κοινωνικά δίκτυα και άλλο η κομματική πραγματικότητα και για αυτό το λόγο όσοι γνωρίζουν την συριζαϊκή ανθρωπογεωγραφία δεν σπεύδουν με ευκολία να αποδώσουν στοιχεία ανατροπής στην περίπτωσή του.

Το γκελ πάντως που κάνει ο συμπαθής τεχνοκράτης έσπευσε να το σχολιάσει εύγλωττα ο Νάσος Ηλιόπουλος καλώντας όλους «να είναι προσεχτικοί για τις προβλέψεις που κάνουν και για το ποιος κάνει «γκελ» και ποιος όχι» εκφράζοντας τη βεβαιότητά του ότι ο κόσμος που «πονάει» το ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει την κα Αχτσιόγλου.

Πλήγματα

Κι ενώ πολλοί εκτιμούσαν ότι η υποψηφιότητα Κασσελάκη θα στοίχιζε σχεδόν αποκλειστικά στον Νίκο Παππά φαίνεται ότι η δυναμική του εξαπλώνεται και στα χωράφια των άλλων υποψηφίων.

Αναμφίβολα η κα Αχτσιόγλου παραμένει και για αντικειμενικούς λόγους το φαβορί στην κούρσα έχοντας συσπειρώσει ένα μάλλον πλειοψηφικό κοινό παλαιών και νεότερων στελεχών.

Ο κ. Κασσελάκης πάντως φαίνεται ότι έχει συσπειρώσει γύρω του πρόσωπα που μέχρι και πριν λίγες ημέρες δεν παραδέχονταν ευθέως ότι τον στηρίζουν και μετά τον Παύλο Πολάκη και τουλάχιστον τρεις ακόμη βουλευτές προστέθηκε και ένας ακόμη από την ΚΟ που τάραξε τα νερά στο εσωκομματικό σκηνικό και στο στρατόπεδο της κας Αχτσιόγλου.

Ο ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης έστρεψε το βλέμμα του από την Έφη Αχτσιόγλου την οποία είχε στηρίξει ανοιχτά τον περασμένο Ιούλιο στον συντοπίτη του από την Κρήτη χαρακτηρίζοντάς τον δυναμικό κεφάλαιο για το ΣΥΡΙΖΑ.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε ένα έντονο μούδιασμα στο στρατόπεδο της κας Αχτσιόγλου αλλά και στα στρατόπεδα των άλλων υποψηφίων.

Νεύρα στα αριστερά

Αν η συμμετοχή εξαιτίας και της εισόδου Κασσελάκη φτάσει από τις 50.000 μέλη σύμφωνα με τις αρχικά αισιόδοξες εκτιμήσεις ακόμη και στις 80.000 τότε αυτό εκτός από την αλλαγή του χαρακτήρα της διαδικασίας εκλογής προέδρου θα σημάνει και ένα ηχηρό μήνυμα της βάσης προς τους άλλους τέσσερις υποψηφίους και για την έως τώρα εκλογική τους παρουσία και για τα πεπραγμένα της τετραετίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Πολιτική Γραμματεία της Τετάρτης η Ομπρέλα και συγκεκριμένα ο Νίκος Φίλης αναζητούσε τρόπους να εκθέσει τον «αλεξιπτωτιστή», όπως αποκαλείται από ορισμένους εντός του κόμματος ο κ. Κασσελάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρότεινε κάτι που σάστισε ακόμη και τους συντρόφους του στην άλλοτε τάση της μειοψηφίας: να τεθούν σε ψηφοφορία στο αυριανό Συνέδριο και οι πέντε υποψήφιοι μετατρέποντας ουσιαστικά τη διαδικασία σε προκριματικές εκλογές με στόχο να μετρηθούν οι δυνάμεις του καθενός υποψηφίου σε ελεγχόμενο και κλειστό εκλογικό σώμα.

Το διαρκές Συνέδριο επομένως αν και αμιγώς διαδικαστικό διεξάγεται σε ένα κλίμα αρκετά φορτισμένο από όλες τις πλευρές.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι υποψήφιοι θα πάρουν το λόγο με αλφαβητική σειρά με πρώτη την κα Αχτσιόγλου και δεύτερο τον Στέφανο Κασσελάκη για να ακολουθήσει ο Νίκος Παππάς, ο Στέφανος Τζουμάκας και τελευταίος ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Πηγή: iefimerida.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content