Αγνοεί παντελώς τα εθνικά θέματα ο Κασσελάκης – Χαρακτήρισε τα Κατεχόμενα της Κύπρου “το δικό τους κρατίδιο” – Σάλος σε Ελλάδα και Κύπρο

Μια δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη ήταν αρκετή για να αποδείξει πως έχει μαύρα μεσάνυχτα στα εθνικά μας θέματα ο επίδοξος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας χθες μπροστά στις κάμερες στο Αιγάλεω, θέλοντας να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο οποίος κάλεσε την διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου», χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το «να μην απαντάει ο κ. Μητσοτάκης στην πρόκληση του Ερντογάν για αναγνώριση του δεύτερου μισού, της, του βόρειου, του κρατιδίου τέλος πάντων του δικού τους, της βόρειας,στην Κύπρο». Μάλιστα δευτερόλεπτα μετά έσπευσε να διορθώσει τα λεγόμενα του μετά από παρατήρηση δημοσιογράφου λέγοντας «…του ψευδοκράτους». «Ενας ηγέτης απαντάει ξεκάθαρα, δεν αφήνει να περνάνε υπονοούμενα. Η Ελλάδα με ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση θα προστατεύσει πλήρως και στο ακέραιο και την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά δικαιώματά της, είναι ξεκάθαρο» συνέχισε. 

Η ατυχέστατη αυτή δήλωση προκάλεσε σάλο ακόμα και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, όπου κάποια στελέχη ζητούν έκτακτη σύγκληση του Πολιτικού Γραφείου. Εννοείται πως όσα δήλωσε χθες ο Κασσελάκης, αποτελούν “βούτυρο στο ψημί” της αντιπάλου του Εφης Ακτσιόγλου, η οποία αμέσως έκανε σχετικές σηλώσεις αποδοκιμασίας.

Προσπάθεια να διορθώσει τα αδιόρθωτα

Το ολίσθημα στο οποίο υπέπεσε για τα Κατεχόμενα της Κύπρου, τα οποία χαρακτήρισε «κρατίδιο δικό τους» και «βόρειο τμήμα», θέλησε να διορθώσει, τα ξημερώματα της Παρασκευής, ο Στέφανος Κασσελάκης με μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με νέα του δήλωση, «τα έριξε» στην κούραση και την αϋπνία και εξήγησε πως δεν βρήκε τη «σωστή λέξη». 

«Βεβαίως είναι ψευδοκράτος. Τα Κατεχόμενα. Η πληγή στην καρδιά του Ελληνισμού», είπε, ενώ επιτέθηκε ξανά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που «δεν βρήκε μια λέξη να πει – ούτε καν την έψαξε- απέναντι στην προκλητικότητα του Ερντογάν για την αναγνώριση του ψευδοκράτους».

Η νέα δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη

«Δεν θα με δείτε να κρύβομαι ποτέ. Ξεριζώθηκα όταν ήμουν 14 χρονών. Είμαι πίσω στον τόπο μου, μόνιμα μόλις μερικούς μήνες. Υπάρχουν φορές που ψάχνω να βρω μια λέξη στα ελληνικά. Χθες, μέσα στην κούραση και αϋπνία της περιοδείας, αυτό έπαθα. Βεβαίως είναι ψευδοκράτος. Τα Κατεχόμενα. Η πληγή στην καρδιά του Ελληνισμού. Τα συνφραζόμενα, η διόρθωση που έκανα μέσα στη δήλωση μου και το περιεχόμενο της ομιλίας μου πριν, ήταν όλα ξεκάθαρα. Ας μην ανησυχεί κανείς. Μαθαίνω τις λέξεις πολύ γρήγορα. Είναι θέμα δύο μηνών εξάσκησης. Για εμένα οι ελληνικές λέξεις έχουν και ελληνικό νόημα μέσα τους. Το πρόβλημα είναι ότι ο κύριος Μητσοτάκης, ο οποίος είναι πρωθυπουργός 4,5 χρόνια, δεν βρήκε μια λέξη να πει – ούτε καν την έψαξε- απέναντι στην προκλητικότητα του Ερντογάν για την αναγνώριση του ψευδοκράτους. Εκείνος ζητά αναγνώριση και ο Μητσοτάκης συναντιέται μαζί του και χαμογελά. Τη Δεξιά και την Ακροδεξιά την έχει πληρώσει οδυνηρά η Κύπρος το 1974. Η πατριωτική Σύγχρονη Αριστερά θα είναι εδώ για να αποτρέψει κάθε πιθανότητα πονηρού συμβιβασμού ή συμψηφισμού στα νησιά του Αιγαίου, στον υπόλοιπο Ελλαδικό χώρο και βεβαίως στην Κύπρο».

Αντιδράσεις και στην Κύπρο

Απορία και ειρωνικά σχόλια, προκάλεσε στη Κύπρο, η χθεσινή δήλωση του υποψηφίου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, σε σχέση με την απαίτηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για αναγνώριση του ψευδοκράτους. Όταν οι δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη άρχισαν να αναπαράγονται από τα ΜΜΕ και τα social media, η πρώτη αντίδραση ήταν η έκπληξη για το μέγεθος της άγνοιας του σε σχέση με το τι ακριβώς συμβαίνει στη Κύπρο από το 1974 και ακολούθησε η ευθεία διατύπωση αμφιβολιών, για το αν είναι σε θέση να υπερασπιστεί τα εθνικά θέματα, στα οποία η κάθε λέξη έχει ουσιαστική και βαρύνουσα σημασία.

Είναι δυνατόν;

Μέσα σε λίγη ώρα από τις δηλώσεις Κασσελάκη στο Αιγάλεω, οι ηλεκτρονικές εκδόσεις των κυπριακών ΜΜΕ, τις προέβαλαν με επιφύλαξη, αδυνατώντας να πιστέψουν ότι πραγματικά θα μπορούσε ο εν δυνάμει πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, να αποκαλέσει το ψευδοκράτος, «κρατίδιο, δικό τους (των Τούρκων)» και μάλιστα ασκώντας κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι ηλεκτρονικές εκδόσεις των κυπριακών ΜΜΕ, παρουσίασαν τις δηλώσεις με τους τίτλους: 

(Φιλελεύθερος) «Αποκάλεσε το ψευδοκράτος ‘κρατίδιο’ ο Κασσελάκης»

(Cyprus Times) «Ολίσθημα Στέφανου Κασσελάκη – Αποκάλεσε το ψευδοκράτος ‘κρατίδιο’»

(Sigmalive) «Ασυναρτησίες Κασσελάκη για ψευδοκράτος –‘Κρατίδιο…τελοσπάντων’»

(Reporter) «Ολίσθημα Κασσελάκη – Αποκάλεσε ‘κρατίδιο’ το ψευδοκράτος».

(Alphanews.live) «Γκάφα ολκής από Κασσελάκη: Αποκάλεσε το ψευδοκράτος ‘κρατίδιο’»

(Omegalive) «Ανιστόρητη γκάφα Κασσελάκη – Αποκάλεσε ‘κρατίδιο’ το ψευδοκράτος»

(Ant1live) «Χαρακτήρισε τουρκικό ‘κρατίδιο’ το ψευδοκράτος στη Κύπρο».

Οι δηλώσεις Κασελλάκη δεν είχαν προβληθεί μέχρι σήμερα το πρωί, από τα sites του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού ΡΙΚ, από την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Πολίτης» και από το portal «Διάλογος», που διαχειρίζεται την εφημερίδα «Χαραυγή» και τον ραδιοσταθμό «Άστρα».

Ότι του φανεί…

Στο μεταξύ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έγινε πραγματικό πανηγύρι. Τα σχόλια των Κύπριων χρηστών, ήταν ιδιαιτέρως αιχμηρά και αρκετά από αυτά, περιείχαν υπονοούμενα για την επάρκεια του Στέφανου Κασσελάκη και όχι μόνο. Αρκεί μια σύντομη περιήγηση για να σταχυολογήσει κάποιος μερικά εξ αυτών:

· «Έχουμε μπλέξει Παναγιά μου»,

· «Ότι του φανεί του λωλοστεφανή», 

· «Μαζέψτε τον και στειλτε τον να διασκεδάσει, να γυμναστεί, να χορέψει, να φωτογραφηθεί, αρκεί να μη μιλάει»,

· «Πιστεύω οτι ο άνθρωπος είναι εντελώς άσχετος!! Πριν αρχίσει να ασχολείται με την πολιτική- 1 μήνα πριν δηλαδή- είμαι σίγουρη ότι ούτε καν άκουσε οτι υπάρχει στην Κύπρο κατοχή και ‘ψευδοκράτος’», «ο τύπος είναι αλλού νυχτωμένος»,

· «Απορώ αν γνωρίζει που είναι η Κύπρος»,

· «Αυτός(η), παρέα με τον Χριστοδουλίδη, οι πολιτικοί τιτάνες του ελληνισμού…..ποιος να συγκριθεί μαζι τους!»,

· «Κρατίδιο δικό τους, το άλλο μισό της Κύπρου»… Ότι του φανεί του λωλοστεφανή»,

· «Επιπόλαιος και επικίνδυνος»,

· «ο Κασσελάκης ειναι φανερά πιο άσχετος από τον Μητσοτάκη και περίπου το ίδιο με τον Τσίπρα»,

· «Ούτε που κατάλαβε τι είπε! Φανταστείτε τον σε μία διαπραγμάτευση. Δεν θέλω. Φοβάμαι»,

· «Εδώ είπε ότι βρέθηκε με την ΑΔΕΔΥ και η ΑΔΕΔΥ έβγαλε ανακοίνωση ότι δεν έγινε ποτέ η συνάντηση… Τι ζούμε!»,

· «Αχ καλέ σκιάχτηκα»,

· «Τι μας ήρθε πάλι από το Αμέρικα !! ο και καλα λαϊκός καπιταλιστής…. δεν ξέρει τι του συμβαίνει Τι του γίνεται και θέλει να γίνει και αρχηγός κόμματος»,

· «Εξάλλου η δημοκρατία μας λέγεται..:: Δημοκρατία ότι να ναι.. Δημοκρατία πάμε και ότι γίνει…»

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content